Så derfor stekte vi en kalkunfilet og lagde litt godt tilbehør. Tranebærsyltetøy smaker supert til kalkunkjøtt – se bloggen for oppskrift under tilbehør
Da er det fortsatt rester igjen av kalkunbryst. Kalkunbrystene veide i overkant 920 gram. I butikken forleden sjekket jeg av ren nysgjerrighet kg-prisen på kalkunbryst som kostet 140 kr. 2 x 920 gram kalkunbryst+ 2 kalkunlår+ 2 kalkunvinger= 4500 gram kalkunkjøtt. Til tilbehør kjøpte jeg to pakker søtpoteter (1500 gram) og maiskolber. Jeg beregner verdien på kalkunbrysten til 80 kr
Kanskje med annet kjøtt og, for eksempel kalkunbryst. Skjær skinken i litt tykke skiver og server den varm med for eksempel potetstappe, mais og corn muffins (maismuffins) som tilbehør
I år var det en rolig nyttårsaften med barna og da er kalkunbryst helt genialt å servere. Ofte er vi mange mennesker på nyttårsaften, og da er det gøy å lage hel, stuffet kalkun med klassisk tilbehør
Gås var skikkelig godt, mørkere kjøtt enn kalkunbryst, men noe av den samme smaken. Tilbehøret var blaukraut (rødkål) og klösse (potetball), og en veldig god saus
Får du ikkje tak i andebryst kan du lage denne oppskrifta med enten kyllingbryst eller kalkunbryst. aioli, andebryst, avokado, bakte poteter, festmiddag, plommesaus, spesielle anledninger, tilbehør
og i dag serveres de sammen med helstekt Kalkunbryst med hjemmelaget saus. #Potetpuffer #Tilbehør #Middag #Lunsj #Småretter #Mat #Potetvariasjon #Oppskrift #Hjemmelaget #Ekte #heimebaka 6 Poteter