Melbu kaviar kan du bruke til pålegg, på smørbrød med egg, i kaviarsaus og den er så god så jeg brukte den i denne forretten med nydelige kamskjell i dag
Kok sammen eddik, sukker, hele hvitløkbåter og olivenolje. Legg på kamskjellene. 8 stk kamskjell. 2 dl olivenolje. Stek kamskjellene i smør ved medium varme, 1 ½ minutt på hver side. 8 stk kamskjell. 2 dl olivenolje
Når de er ferdig stekt tar du stekepannen av varmen, har oppi en klatt kaldt smør, en grovknust hvitløkbit, og sveiper over med noen dråper ferskpresset sitron
Kamskjell er en smart forrett da det ikke tar all verdens tid å tilberede. 4 kamskjell1 pk safran1 ss smør2 dl hvitvin1 dl hvitvinseddik1 dl ekstra virgin olivenoljePinjekjernerRuccolaSalt og pepper. Varm opp vin og vineddik med safran i en kasserolleLa det småkoke til det reduseres til 1/4AvkjølVisp så inn ekstra virgin olivenolje. Stek kamskjellene i smør på middels/høy varme i ca 1 1/2 minutt på hver side til de får en gylden skorpeLegg de over på et kjøkkenpapir og drypp umiddelbart på litt dressingArranger ruccola på en tallerken og plassere to kamskjell på toppenTilsett dressing og dryss over ristede pinjekjernerSalt og pepper. 4 kamskjell