Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. MarinadeFinhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann
Jeg hadde ikke vanlig chili liggende, men derimot noe skikkelig sterk thailandsk chili. Varm en stekepanne med litt smør og olje, og putt i kamskjellene
Pasta la vista finner du oppskrift på her. Bland soyasausen med saften av limen og finhakket chili. Kamskjell serveres, som regel stekt eller rå, men i dag prøver jeg å dampsteke dem i kombidamp
På bildet er kamskjellet stekt som beskrevet, og jeg brukte chili, ingefær og hvitløk i smøret. Du kan også tilsette urter, chili og ingefær til smøret, eller hva du måtte ønske av smaker
Svein har dessuten vært på skalldyrkurs og fått oppskrift på råmarinerte kamskjell. I denne oppskriften lager vi de rå, omtrent som den gangen vi var på Engø gård og fikk dem servert der
Vannameireker, kamskjell -og asiatiske smaker. Det er vel nesten misbruk av ferske kamskjell, hvis man behandler dem på denne måten, så her fungerer fryste helt greit
Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker den intense styrken i suppen, men mer ett lite hint av varme, personlig foretrekker jeg denne suppen uten frøene
Denne marinaden skal brukes både til scampi og kamskjell. Jeg har brukt oppskriften på denne vanvittig gode thai sausen som basis til både salatdressing og marinering av kylling og laks
Sjømat som passer godt er scampi, kongekrabbe, kamskjell, hummer, krepsehaler, blekksprut og fisk. Finhakk chili, hvitløk og ingefærBland sammen soyasaus, riseddik, akasiehonning og saften fra en limeTilsett de hakkede ingredienseneDryss gjerne litt frisk koriander og sesamfrø over