Gratinertekamskjell. Dagens fangst ble ferske reker fra Tromsø, kokt kongekrabbe og kamskjell, klare til gratinering i ovn med kantareller, sennepsaus, cheddar og urter
Her er kamskjell servert med en god saus på kraften av kamskjellene (frosne). Fra Apicius sin romerske kokebok kommer uttrykket «a scapese», hvor oppskrifter med bl
Gratinert scampi og hurtigstekte kamskjell. De ferske kamskjellene fra Seashell AS på Frøya er akkurat renset, og ligger klare til en liten stekeomgang i jomfruolje
Og retten Coquille St-Jacques er pochert muskel og corail, gratinert i skallet, overhelt Mornaysaus. Og siden har kamskjellet vært forbundet med skjønnhet, både i kunst og arkitektur
Ingrediensene til kantarell med kamskjell. Oppskriften. en frisk salat, en sopphatt fyllt med kjøttdeig eller skinke kokt inn med litt fløte og urter, overstrødd ost og gratinert til lysebrun
Vi hadde asparges og gratinerte poteter til. Fileter ut filene og lag kraft ved å hakke opp bein, og ha i skinn og hode i en kjele (vi hadde også innmat fra 2 kamskjell til kraften) og fres sammen med hakket løk, fenikkel, purre (grønn del), ha i 2-3 dl hvitvin etter å stekt 3-4 minutter og topp kjelen med vann. 2 kamskjell
s kamskjell forrett var god, men kanskje litt for kraftige smaker til kamskjellene. Meny julen 2008Kamchatkakrabbe, risotto og tomatog/ellerGrillede kamskjell, margerter og soyaog/ellerTorsk poteter og sorte trøffler---Reinsdyr ytrefilet, steinsopp og krydder---Gorgonzola dolce, fiken og kvede---”Riskrem 2008”, multer og solbærog/ellerPistasj, mandarin og sjokolade Valget var fort unnagjort, vi valgte hver vår forrett, fiskerett, reinsdyr og dessert