Kamskjell oppskrift gratinert oppskrifter

Squash, -hagens lille gresskar!

Squash, -hagens lille gresskar!

Her er kamskjell servert med en god saus på kraften av kamskjellene (frosne). Fra Apicius sin romerske kokebok kommer uttrykket «a scapese», hvor oppskrifter med bl
Skjellsettende godt!

Skjellsettende godt!

Alle skjellene untatt kamskjellene er tilberedt i olivenolje. Gratinert i skjellet er de nydelige. Kamskjellene skal spises rå, som carpaccio
Ukemeny - Uke 14 - Påskemeny ✿

Ukemeny - Uke 14 - Påskemeny ✿

- med kamskjell, lammelår og panna cotta. Oppskriftene finner dere under bildet av retten. Gratinerte pannekaker med soppstuing
Skjellsettende godt!

Skjellsettende godt!

Alle skjellen untatt kamskjellene er tilberedt i olivenolje. Gratinert i skjellet er de nydelige. Kamskjellet skal spises rå, som carpaccio

Scampi igjen, hva sier boken

Gratinert scampi og hurtigstekte kamskjell. De ferske kamskjellene fra Seashell AS på Frøya er akkurat renset, og ligger klare til en liten stekeomgang i jomfruolje
Kamskjell er best fra november til mars!

Kamskjell er best fra november til mars!

Og retten Coquille St-Jacques er pochert muskel og corail, gratinert i skallet, overhelt Mornaysaus. Og siden har kamskjellet vært forbundet med skjønnhet, både i kunst og arkitektur
Fylt gratinert hummer

Fylt gratinert hummer

1,5 dl oppskåret rå kamskjell. Denne retten er best å lage når du benytter deg av rå hummer, men kokt hummer går også an
Sopp i seneste laget!

Sopp i seneste laget!

Ingrediensene til kantarell med kamskjell. Oppskriften. en frisk salat, en sopphatt fyllt med kjøttdeig eller skinke kokt inn med litt fløte og urter, overstrødd ost og gratinert til lysebrun
Scampi på dansk.

Scampi på dansk.

Her er scampi, eller jomfruhummer, og kamskjell servert til en lokal vin fra Årø syd i Danmark. Scampi og kamskjell med toast
Flyndre i hvitvin (4 av 10)

Flyndre i hvitvin (4 av 10)

Vi hadde asparges og gratinerte poteter til. Fileter ut filene og lag kraft ved å hakke opp bein, og ha i skinn og hode i en kjele (vi hadde også innmat fra 2 kamskjell til kraften) og fres sammen med hakket løk, fenikkel, purre (grønn del), ha i 2-3 dl hvitvin etter å stekt 3-4 minutter og topp kjelen med vann. 2 kamskjell
Fredagsmiddag inspirert av Solvold.

Fredagsmiddag inspirert av Solvold.

s kamskjell forrett var god, men kanskje litt for kraftige smaker til kamskjellene. Meny julen 2008Kamchatkakrabbe, risotto og tomatog/ellerGrillede kamskjell, margerter og soyaog/ellerTorsk poteter og sorte trøffler---Reinsdyr ytrefilet, steinsopp og krydder---Gorgonzola dolce, fiken og kvede---”Riskrem 2008”, multer og solbærog/ellerPistasj, mandarin og sjokolade Valget var fort unnagjort, vi valgte hver vår forrett, fiskerett, reinsdyr og dessert

Drømmer om New Zealand

Forretten kan lages med både blåskjell og kamskjell som godt alternativ. Dagens utvalgte land er et av verdens mest isolerte land geografisk sett

Krydrede kamskjell

Bland skjellmat, vin og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle. La det småkoke ca. 5 min. Sil av kraften og sett den til side