Kamskjell salat oppskrifter

Kamskjell på smørsaus med persilleolje

Kamskjell på smørsaus med persilleolje

Kamskjellet fikk kun et dryss av salt og pepper og en skvis sitron før det ble stekt raskt på begge sider og servert på en seng av smørsaus og salat
Stekte kamskjell med ertepuré

Stekte kamskjell med ertepuré

Dryss over småbladet salat og legg kamskjell på toppen. Stek kamskjell raskt på begge, ca. 1kamskjell. 1salat
Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Kamskjell med appelsin- og baconsjy

Legg et eller to kamskjell oppå salaten, dryss over litt hakkede valnøtter og topp det hele med bacon- og appelsinsjyen og gjerne litt frisk dill
Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Server stekte kamskjell med saus over, og asparges og salat ved siden av. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir
Kamskjell og sommer!

Kamskjell og sommer!

Serverte sammen med en liten salat av gjøksyre og ruccula, hvor jeg sveipet over olivenolje, salt, pepper, limedråper og en nype sukker
Kamskjell med ertepesto og rødbethumus

Kamskjell med ertepesto og rødbethumus

Jeg oppbevarer de i fryseren og tar ut når jeg skal bruke de i salater eller supper. Kamskjell har en mild og fin smak som passer strålende sammen med en smakfull ertepesto og søtlig rødbethummus
Kamskjell carpaccio med sommersalat

Kamskjell carpaccio med sommersalat

Carpaccio av kamskjell  med en liten salat og godt brød til, . Ferske kamskjell må åpnes forsiktig. Del kamskjellmuskelen i tynne skiver
Kamskjell med asparges

Kamskjell med asparges

Anrett på tallerken, med salat under kamskjellene, asparges og saus. Salat. Kamskjell smaker alltid godt, her en variant med litt “spicy” saus
Råmarinerte kamskjell

Råmarinerte kamskjell

babyleaf salat. Kamskjell er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. Dander på tallerkenen, eller i skjellene, og pynt med finhakkede sukkererter, litt babyleaf salatblader og strø rosepepper over
Himmelsk thai marinade

Himmelsk thai marinade

Denne marinaden skal brukes både til scampi og kamskjell. Jeg har brukt oppskriften på denne vanvittig gode thai sausen som basis til både salatdressing og marinering av kylling og laks

Spicy kongekrabbe

Inspirert av en oppskrift i Lise Finkenhagens bok -fredag hele uken, og en saus jeg ofte lager til kamskjell, ble denne kongekrabbe-retten til
Akkarat ja!

Akkarat ja!

Og smaken kan minne om både hummer, reke eller kamskjell. I denne retten er de tillaget med brønnkarse, men bruk gjerne en annen god urt eller salat