30 kanelboller100 gram smør2 dl melk og 3 dl vann50 gram gjær1/2 ts salt1 dl rårørsukker1 ss støtt kardemomme4 dl hvetemel10 dl mel (jeg brukte ca 1 dl bokhvetemel og mandelmel, siktet rug, siktet spelt)Fyll3 epler, skrelt og revet3 ss malt kanel30 gram smør (romtemeratur)1 egg til pensling- Smelt smøret og tilsett melk/vann, det skal være lunkent
Skillingsboller er en av vårt kjæreste bakverk. Selv er jeg oppvokst med navnet kanelsnurrer, men de går under navnet kanelbolle, kanelsnegle, skillingsbolle, osv, kjært barn har mange navn
Kanelbolleravhavremel og spelt. rydde tilbake i skapene igjen og skru av ovnen. Skulle du være av typen som trenger et sunnhetsalibi for å døyve samvittigheten når du setter tennene i noe nystekt og søtt, kan du jo også trøste deg med at dette muligens er et (marginalt) sunnere alternativ enn den klassiske hvetebaksten