Kantarell elg oppskrifter

Gravet saltrull av elg

Gravet saltrull av elg

1 kg saltrull av elg (kjøtt fra bakparten). 100 g traktkantareller. 100 g vanlige kantareller. Gni inn kjøttet med honning
Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

Viltgryte med bacon, champignon, amandinepotet og tyttebær

1 kg viltkjøtt hjort, elg, rein eller rådyr 200 g gulrot kuttet 100 g persillerot kuttet 1 brokkoli i buketter 100 g rosenkål, ferdig kokt 2 sjalottløk finhakket 2 fedd hvitløk finhakket 300 g champignon, eller kantareller Bacon stekt i terninger Smør Olje 3 dl rødvin
Viltgryte med oksekjøtt

Viltgryte med oksekjøtt

Kutt løk og sopp i skiver, av sopp brukte eg både sjampinjong og kantareller. ♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Indisk kantarell-og elggryte

Indisk kantarell-og elggryte

Kantarell- og elggryte. Kantareller er garantert ikke noe indisk, ikke sjampinjong heller. I disse høsttider er det fristende med elg og hjort, for å få variasjon fra den salige kyllingen og kjøttdeigen
Skogsgryte med viltkjøtt

Skogsgryte med viltkjøtt

Får du ikke kantareller i butikken der du bor, så kan du bruke en annen slags sopp. Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage av reinskav
Reinsdyr på tre måter

Reinsdyr på tre måter

Kremost, jeg brukte Philadelphia, men Snøfrisk med kantarell kan også anbefales. Glem elgen, skogens konge, det er reinsdyr som regjerer i min kjøttverden
Elggryte med sopp ✿ Naturen i en gryte !!

Elggryte med sopp ✿ Naturen i en gryte !!

Elgjakta er nå i gang i Hedmark og Oppland -og sikkert andre deler av landet også. Mens vi venter på ferskt elgkjøtt får vi klare oss med fjorårets fangst

Mormors pai

Mormors pai er fylt med kantareller og elgkjøtt. Riv kantarellen i midre biter og ha i en tørr stekepanne på middels temperatur
Elgskav

Elgskav

Her er en rask oppskrift på elgskav. Skyv løk og sjampinjong til side i kjelen, og ha elgskaven oppi. Denne elgskaven kom fra Smedstuen Gård, en leverandør jeg har veldig sansen for
Elgschnitzel

Elgschnitzel

600 g ytrefilet av elg. 1200 g kantarell. 600 g ytrefilet av elg. 14 skive spekeskinke

Elgcarpaccio

Stek kantareller i smør, bland inn appelsinmarmelade. Legg kantareller, bringebær og kjørvel over kjøttet
TØFF FESTMAT

TØFF FESTMAT

Lag to runde boller og smør på ramsløk og legg på finhakket kantarell. Med grønnsaker levert fra Kolonihagen og en handletur på Bondens marked og Ultra i helgen har jeg satt sammen et økologisk festmåltid med norske råvarer
Reinsdyr på indisk vis

Reinsdyr på indisk vis

I fjor lagde jeg også en viltgryte med elg og kantarell. Forandringer fryder for de fleste, i kokeboken min laget jeg elgkorma og her er reinsdyr med en indisk vri
Høstpasta med rådyrkjøttdeig og sopp

Høstpasta med rådyrkjøttdeig og sopp

En blanding av kantarell, østers- og aromasopp stekt i smør med hvitløk, løk og persille ga retten det den trengte av ytterligere viltsmak

Nyttårsmeny!

Til dette blir det kantareller vi plukket i sommer, mammas tyttebærsyltetøy og sprø salat. Til hovedrett blir det elgfilé med hasselbackpoteter