1 kg viltkjøtt hjort, elg, rein eller rådyr 200 g gulrot kuttet 100 g persillerot kuttet 1 brokkoli i buketter 100 g rosenkål, ferdig kokt 2 sjalottløk finhakket 2 fedd hvitløk finhakket 300 g champignon, eller kantareller Bacon stekt i terninger Smør Olje 3 dl rødvin
Kutt løk og sopp i skiver, av sopp brukte eg både sjampinjong og kantareller. ♦ Du kan bruke anna kjøtt enn strimla oksekjøtt, det var det einaste eg hadde tilgjengelig - hjort, elg og rein er gode eksempel for ordentlig viltgryte
Kantarell- og elggryte. Kantareller er garantert ikke noe indisk, ikke sjampinjong heller. I disse høsttider er det fristende med elg og hjort, for å få variasjon fra den salige kyllingen og kjøttdeigen
Får du ikke kantareller i butikken der du bor, så kan du bruke en annen slags sopp. Denne gryten er laget på blandet småkjøtt av hjort, dådyr og elg, men det er ingen ting i veien for at den kan lages av bare en av kjøttsortene eller av reinskjøtt, og det er en grei gryte å lage av reinskav
Kremost, jeg brukte Philadelphia, men Snøfrisk med kantarell kan også anbefales. Glem elgen, skogens konge, det er reinsdyr som regjerer i min kjøttverden
Elgjakta er nå i gang i Hedmark og Oppland -og sikkert andre deler av landet også. Mens vi venter på ferskt elgkjøtt får vi klare oss med fjorårets fangst
Her er en rask oppskrift på elgskav. Skyv løk og sjampinjong til side i kjelen, og ha elgskaven oppi. Denne elgskaven kom fra Smedstuen Gård, en leverandør jeg har veldig sansen for
Lag to runde boller og smør på ramsløk og legg på finhakket kantarell. Med grønnsaker levert fra Kolonihagen og en handletur på Bondens marked og Ultra i helgen har jeg satt sammen et økologisk festmåltid med norske råvarer
I fjor lagde jeg også en viltgryte med elg og kantarell. Forandringer fryder for de fleste, i kokeboken min laget jeg elgkorma og her er reinsdyr med en indisk vri