Kantareller forvelling oppskrifter

Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Denne suppen er utrolig rask og enkel å lage. Den smaker bare helt himmelsk og er vanvittig kremete i konsistensen, og det uten å bruke fløte
Steinsoppen, den mangfoldige. Del 1.

Steinsoppen, den mangfoldige. Del 1.

Og du kan selvfølgelig fryse den etter forvelling i egen saft. Slik skal ung steinsopp se ut. Med en klubbeaktig stilk, og helt ren for mark

Lammestek, kantarell- og potetgrateng med sjysaus

Jeg er en ihugga hengiven påsketilhenger. Årsaken er vel nettopp på grunn av all den fantastiske maten som lages og spises, samt kvalitetstid tilbringes sammen med familie, venner og dem man er glad i

Mormors pai

Mormors pai er fylt med kantareller og elgkjøtt. Dette er en norsk viltvariant av “shepherds pie”. Shepherds pie er gjeterens pai, og består normalt av malt fårekjøtt med et lokk av potetmos
Marka-blings

Marka-blings

Hjemmelaget stolthet. Nå har jeg vært på matauk i marka den siste uken. Takket være hjemmekontor kan jeg ‘snike’ meg ut i tide og utide
Grov sopp-pirog

Grov sopp-pirog

I går fant jeg sesongens første kantareller, og grove sopp-piroger ble følge til kveldens hjort. Grov pirog med kantareller 
Tips og guide til både spiselig og giftig sopp.

Tips og guide til både spiselig og giftig sopp.

Små kantareller tørkes hele, mens de store kløves i to eller fire. Avkoking eller forvelling. Holdbarheten, det vil si brukstiden, er begrenset, ett år for steinsopp, noen måneder for kantareller
Sopp-pàte

Sopp-pàte

Fryseren er full av forvellet sopp og jeg fant oppskrift på denne utrolig deilige patèen laget på kantarell i boken «Gratis mat – 50 ville og velsmakende vekster» av Ellen Wollen
Risotto med skogsopp

Risotto med skogsopp

Høsten er full av godsaker, ikke minst kantareller. en god porsjon kantareller kuttet i passe biter. en god porsjon kantareller kuttet i passe biter
Kantareller!

Kantareller!

Kantareller er det eneste jeg klarer å plukke,og samtidig vite at det faktisk er den soppen jeg er på jakt etter
Kantarell i reprise

Kantarell i reprise

Kantareller kan du spise nyplukkede som stekt eller fritert, de kan forvelles og fryses, de kan syltes, og de kan tørkes

Pai med kantareller,bacon og tomater

I går var jeg i skogen og fant en del kantareller. -)ca 2 dl forvellede kantareller - tilsvarer ca 0,5 liter ferske,tenker jeg
Kantarelltid med syltede kantareller

Kantarelltid med syltede kantareller

Det er supert å kunne høste av naturen, og noe av det aller beste synes jeg at er kantareller. En liten time i skogen resulterte i fem liter kantareller