Vi plukket så mye at jeg har tenkt til å fryse inn en del av soppen. Derfor steker du den, slik at du steker ut en del av vannet fra soppen, lar de avkjøle seg også fryser vi de inn
Mitt bidrag till Månadens middagstips är ett eget recept som jag och mannen knåpade ihop när vi hade färdigfrysta smördegsplattor i frysen som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med
Et tips er å lage om sommeren, og fryse ned i en plastform. 1 kg viltkjøtt hjort, elg, rein eller rådyr 200 g gulrot kuttet 100 g persillerot kuttet 1 brokkoli i buketter 100 g rosenkål, ferdig kokt 2 sjalottløk finhakket 2 fedd hvitløk finhakket 300 g champignon, eller kantareller Bacon stekt i terninger Smør Olje 3 dl rødvin
Jeg har ikke forsøkt å fryse dem ned, men antar det er uproblematisk. rundt 200 g sopp (jeg brukte kantareller og portobello). 200 g sopp (jeg brukte kantareller og portobello)
Start med å legge kjøttet i fryseren en times tid, da blir det lettere å skjære tynne skiver. Ta kjøttet ut av fryseren og skjær i tynne skiver med en skarp kniv
Det gjør det enklere å mørne, tørke, salte og eventuelt fryse kjøttet. Elgjakta er nå i gang i Hedmark og Oppland -og sikkert andre deler av landet også
Spaghetti med kjøttboller, tomatsaus og kantareller. Den fungerer også bra å fryse ned og ta fram og varme litt i ovnen når du har gjester eller når du har lyst på noe godt
Noe av det beste fra norsk mattradisjon. Rask, digg og tradisjonell supermat. Nammis. Det skal den ha, finnbiffen, den er mye raskere å lage enn folk tror
I mangel på kantareller brukte jeg her champignon. Fryse deig. Det går helt fint å fryse deig, men da bruker jeg kaldt vann i stedet for lunket til gjæren