En deilig, fyldig og søt karamellsaus som smaker som smeltet smørbukk. Denne fantastiske karamellsausen kan gjøre desserten til en opplevelse man snakker om i lang tid
Denne salte karamellsausen lagde jeg til Eple(kake)pavlovaen, og denne kombinasjonen ble veldig god. Jeg tenker meg at denne karamellsausen passer helt perfekt til andre eplekaker med krem eller is til, eller rett og slett bare til iskrem
Denne karamellsausen kan brukes til forskjellig kaker, kringler og andre bakverk. Eller du kan ha den over frukt, is eller andre ting som kan trenge en liten prikk over i`en
I dag kommer det en oppskrift på deilig karamellsaus. Det som er viktig med denne oppskriften, er at du ikke lar sukkeret bli for mørkt, heller for lyst enn for mørkt
Oppskriften er hentet fra en fransk kokebok med basisoppskrifter med navnet. fløte, fløtekaramell, havsalt, hjemmelaget karamell, hjemmelaget karamellsaus, Karamell, karramellsaus, maldonsalt, margarin, melis, smør
Salt karamellsaus Det lille ekstra til julens desserter 1 dl fløte 100 gr sukker 50 gr smør En liten klype maldonsalt (max 0,3 ts) ♥ Varm opp fløten til kokepunktet, samtidig som du lar sukkeret smelte på middels varme i en tykkbundet kjele ♥ Viktig at du ikke rører i sukkeret bare beveger litt på kasserollen innimellom ♥ Fløten settes til side når den har nådd kokepunktet ♥ Når sukkeret er smeltet og er blitt brunt, skrur du ned varmen på platen og tilsetter smøret som røres inn med en tresleiv ♥ Når smøret er rørt inn rører du inn den varme fløten litt etter litt ♥ La alt småkoke i et par minutter før du siler karamellsausen over i en beholder Nydelig over brownies, eller vaniljeis Sausen oppbevares i kjøleskapet men må romtempereres før servering
Denne nydelige pavlovaen var festens «voksenkake» og var en deilig blanding av sprø marengs, myk krem, søte bananer, syrlig og frisk pasjonsfrukt, mild kokos og en syndig god karamellsaus