Karamellsaus. Mamma lagde alltid en supermektig og kjempegod karamellpuddingtil jul. Oppskriften kommer fra oppskriftsboka til farmoren min, med det fantastiske navnet Alison Laura Hartmann Støren Castberg (og du som trodde jeg hadde et rart navn
(Dette blir karamellsausen og lokket på karamellpuddingen når du vender den ut av formen). Vi har tradisjon for å ha karamellpudding hver jul eller til de største feiringene som konfirmasjon og bryllup
Prøv sausen til vår hjemmelagde karamellpudding. Denne servers lunken sammen med karamellpuddingen. Denne fantastiske karamellsausen kan gjøre desserten til en opplevelse man snakker om i lang tid
Rør til alt er flytende og har fått en gylden fin farge som karamellsausen på bildet over. Siden vi her i huset kjører sukkerfri linje på alt som lages til familien, blir også desserten på julaften uten sukker
Jeg liker å ha annen karamellsaustil i tilleggtil kremen. - Hvelv puddingen over på et fat med kant (dette for at karamellsausen som nå har samlet seg i formen ikke skal renne utover alt)
Både julen og nyttårsaften er over nå ,kan jo hende noen har jul til påske da,hvem vet. Det ble ribbe m /heimlaga surkål,potet,saus og grønnsaker til,mett ble man jo denne julen også
Det blir mye deilige karamellsaustil overs når du lager karamellpudding. Det gjorde sitt til at jeg ville forsøke å lage karamellpudding selv, finne ut om jeg virkelig hadde undervurdert denne litt fargeløse, dinglete desserten
- Finn et passende fat, det kan ikke være helt flatt for da renner karamellsausen utover. - 5 dl kremfløte- 5 dl matfløte- 100 gr sukker- 2 vaniljestenger- 8 egg- 16 ss sukker til formen- pisket krem og revet appelsinskall til servering. 5 dl kremfløte- 5 dl matfløte- 100 gr sukker- 2 vaniljestenger- 8 egg- 16 ss sukker til formen- pisket krem og revet appelsinskall til servering