Først lager du kebabkjøttet ved å mose paprika, rødløk, chili og hvitløk med en stavmixer/blender. Dette er en super enkel, men smakfull måte å lage tyrkisk kebab på
Vi spiste dette medlam, men du kan bruke hva som helst som fyll. Stek de i en panne eller takke på medium til sterk varme, det går fort å steke dem så vær oppmerksom slik at lefsene ikke svir seg
Lages gjerne medlam, men svin eller kylling kan også brukes. Souvlaki serveres som regel med gresk salat, tsatziki og faktisk også chips, som pakkes i en "tortilla"- eller pita brød
Vi har lagd rullekebabmedlam,. Det som vi synes er så flott medkebab er hvor lett man kan lage den. Denne gangen har vi lagd skav eller strimlet litt av låret og brukt litt rester fra utbening til kebabkjøtt
Spisskummen brukes i kebab og er heller ikke et sterkt krydder. Garantert en suksess på koldtbordet, til tapas eller som egen middag med båtpoteter og aioli til
Deigen til kibbehkjøttbollene kan brukes til å lage kebaber til grilling også, da klemmer du fast kjøttblandingen på grillspyd av bambus (la gjerne spydene ligge en stund i vann først) , og griller spydene pent og forsiktig
Av kjøttretter finnes det selvfølgelig utallige varianter av kebab, særlig kjøttdeigvarianten krydret med aleppopepper, chiliflakene som har fått navnet sitt fra Aleppo (det er det samme som tyrkiske pul biber) og dönerkebabvarianten som de kaller shawarma i denne delen av verden
Sheek kebab eller sish kebab er kanskje den vanligste å servere denne salaten til - se oppskriftene her Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif
Men tar du souvlakikjøttet, tzatzikien og den greske salaten, og stapper det hele sammen i det ferske, varme pitabrødet, sammen med et par pommes frittes, DA har du den greske varianten av kebab, nemlig GYROS
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse