Kje med grønnsaker og timian 2 kjelår2kjeboger1 hviteløk3 gulrøtter1 purre10 sjalottløk1 liten sellerirot20 små mandelpoteter1/2 potte timianSaltPepper1 dl olivenoljeDe lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle
Geitekje eller kidd har et deilig mildt kjøtt, og fortjener ikke sitt kanskje noe dårlige rykte. Vi har brukt masse borettaneløk fra Holm Gård i denne retten, men dersom de skal søke om spesialitetmerke for sin deilige løk, hadde det kanskje vært en ide å skrive navnet riktig
På Far min sitt kjøkken finn du oppskrift på både marokkansk-inspirert kjegryte, gryte med kje som blir raskt ferdig i trykkokaren og ein litt meir arbeidskrevjande rett med møre lårstykke frå kje med rødbetpure
Jeg har flere ganger i det siste lagd middag av kjekjøtt. Dette er et utrolig delikat og mørt kjøtt, men fordi kje ikke er særlig lønnsomt for industrien omsettes det ikke så mye av det i Norge
De ypperste erfarne whiskeykjennere kaller Mortlach for “The Beast of Dufftown” på grunn av sin dristige karakter og den unike smakskompleksen som er rik, muskuløs, saftig og fet
Dette er litt som kje vs sau, spegris vs purke. Men det kanskje beste er at alt matcher. Da Bjørn lurte på om det var på tide med en pilgrimsferd til nord-Spania, var jeg et øyeblikk nervøs for at han hadde blitt religiøs
Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden)