Jeg har hentet inspirasjon fra flere steder, og "sydd" sammen en oppskrift. med den deilige smaken av klippfisk, smaken av Lofoten vil jeg tørre påstå å si
med den deilige smaken av klippfisk, smaken av Lofoten vil jeg tørre påstå å si. Klippfiskboller, eller Bolinhos som det heter på Portugisisk - er en perfekt tapasrett, eller enkel kveldssnacks
Tirsdag gjorde snurrevadbåten «Sivertsen Jr» fra Laukvik årets første sjyvær i Laukvikbakkan. Bryggearbeider Andreas med kaffetorsken på 35,5 kilo som Karl Tore Arctander på «Ida» fra Gravdal fikk på juksa på Yttersia og leverte til LofotenKlippfisk AS. Alf Pettersen på garnbåten «Anna Therese» fra Brønnøysund leverte tirsdag en kaffetorsk på 30 kilo som var tatt på Stamsund-havet og levert til NWS AS i Stamsund
Deretter må den jo vannes slik man gjør med Klippfisken, (den salte varianten)og skinn fjernes. Den beste kvalitet av torsk, tørket i det riktige klimaet du bare får i Lofoten og Vesterålen
Laget du Bacalao til gjestene dine så hadde du funnet ut av hvordan utnytte og bruke både gamle tradisjonelle ingredienser(klippfisk, løk og potet) og nye og eksotiske som oliven, olivenolje, paprika, og ikke minst forstått å bruke tomaten til noe annet enn pålegg på brød og pizza
Og de erfaringene har de tatt med seg til en lang rekke produkter, så som lutefisk i mange forskjellige varianter, røkelaks, klippfisk, snacksprodukter, hundeprodukter og ikke minst, boknafisk