Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Mesteparten av klippfisken som produseres eksporteres til Spania, Portugal og Brasil - her kan de virkelig kunsten å tilberede klippfisk
Dagens klippfiskgryte er enkel og rask å lage. Rester av ferdig utvanna klippfisk og fløterester fra helga i sammen med økologiske poteter fra Oppistua Øye og løk så har vi ingrediensene klare for denne enkle klippfiskgryta
Ta ut formen og tilsett tomatsaus og klippfisk. Alt-i-ett bacalao gryte. Alt-i-ett gryte er min beste måte å lage en stressfri middag om jeg har flere gjester
Vend bollene i mel, egg og griljermel - før du har de i gryten med varm olje. Klippfiskboller, eller Bolinhos som det heter på Portugisisk - er en perfekt tapasrett, eller enkel kveldssnacks
Vend bollene i mel, egg og griljermel - før du har de i gryten med varm olje. Klippfiskboller, eller Bolinhos som det heter på Portugisisk - er en perfekt tapasrett, eller enkel kveldssnacks
Ha i fiskefileten, ta gryten av varmen og la fisken trekke til den flaker seg. Derfor måtte jeg finne en umamirik rett å lage der ramsløken (allium ursinum) kan komme til sin rett og det ble klippfiskgrateng med rause mengder ramsløk
Legg deretter klippfisk, poteter og grønnsaker lagvis i gryten med litt av løkblandingen innimellom. Jeg klarer rett og slett ikke å like smaken på klippfisk og tørrfisk
Norsk Bacalao er gjerne potet, løk og klippfisk i en gryte med tomatsaus og olivenolje. Etter at jeg begynte å ovnsbake klippfisk syns jeg det er det beste, så har laget en annen vri på retten som er ovnsbakt, men med alle de samme ingrediensene og litt til