Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. På vårt kjøkken her i Piemonte går det ofte i klippfisk når det skal være et fiskemåltid
Klippfisk er en av de tingene jeg syns er kjempegodt. Bacalao er veldig godt, men det har jeg spist så mye, så nå har jeg de siste gangene ovnsbakt klippfisken med litt andre tilbehør
Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Mesteparten av klippfisken som produseres eksporteres til Spania, Portugal og Brasil - her kan de virkelig kunsten å tilberede klippfisk
De fineste klippfiskloins blir til en smakfull bacalaorett bare de får ligge lenge nok og avsaltes. Soltørkede tomater, italiensk ansjos, kapers, olivenolje, oliven, litt god hvitvin og noen store kapers til pynt
Leirgryta ble lagt i vann noen dager for å trekkes gjennomfuktig. Også klippfisken må ligge i vann. Opp i leirgryta hvor jeg heller over ca en dl olivenolje sammen med en løk skjært i båter og en ss kapers