Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal. Det finnes utallige oppskrifter på Bacalao, her er en enkel utgave med bacon og cherrytomater
Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal. Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i
Der var det klippfiskleverandøren Knut Garshol fra Kristiansund som lærte meg framgangsmåten. Dette er en klippfiskrett hvor langvarig utvanning er unødvendig
fargar på husa, fine turområde og mykje klippfiskhistorie. Kristiansund,. Panert klippfisk var nydeleg. Kristiansund er ein fin by kjenneteikna med ulike
Klippfisk fra Kristiansund er innlemmet i arken med presidiestatus. Start med løk og litt olje i bunnen av en stor gryte fortsett med potet, klippfisk, paprika og chili lagvis
Lukta av fresande kvitløk, olivenolje, tomat og klippfisk pirrar nasa di. Det er ein stemningsrapport frå Kristiansund på Nordmøre, henta frå seilskutetida nokre hundreår tilbake