Klippfisk oppskrifter kristiansund oppskrifter

Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Ovnsbakt bacalao med cherrytomater og bacon ♪

Bacalao er på norsk en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal. Det finnes utallige oppskrifter på Bacalao, her er en enkel utgave med bacon og cherrytomater

Matopplevelser i Ålesund ♫

Skulle ha spist klippfisk, men fikk til trøst Bacalao i Geiranger og spiste klippfisk pizza i Kristiansund i fjor
BACALAO i Crock-Pot ♫♪

BACALAO i Crock-Pot ♫♪

Bacalao er mest kjent i Norge, som en klippfiskrett, ofte tomatbasert med opprinnelse i Portugal. Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i
Klippfiskcarpaccio

Klippfiskcarpaccio

Der var det klippfiskleverandøren Knut Garshol fra Kristiansund som lærte meg framgangsmåten. Dette er en klippfiskrett hvor langvarig utvanning er unødvendig

Tur, tredje del

fargar på husa, fine turområde og mykje klippfiskhistorie. Kristiansund,. Panert klippfisk var nydeleg. Kristiansund er ein fin by kjenneteikna med ulike

Bacalao fra Kristiansund

Klippfisk fra Kristiansund er innlemmet i arken med presidiestatus. Start med løk og litt olje i bunnen av en stor gryte fortsett med potet, klippfisk, paprika og chili lagvis
Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Bacalao (nesten) frå Biscayabukta

Lukta av fresande kvitløk, olivenolje, tomat og klippfisk pirrar nasa di. Det er ein stemningsrapport frå Kristiansund på Nordmøre, henta frå seilskutetida nokre hundreår tilbake
Ovnsbakt bacalao

Ovnsbakt bacalao

bare husk å legg klippfisken i bløt minst et døgn før bacalaoen skal lages.  i Kristiansund for mange år siden

Norsk Bacalaogryte

Legg så i klippfisk, poteter, løk og tomater lagvis. (Dette er en tradisjonell bacalaorett fra Kristiansund hentet fra Spania)