Klippfisk utvanning oppskrifter

Klippfisk i leirgryte

Klippfisk i leirgryte

Også klippfisken må ligge i vann. Knut Garshol klippfisk, som har levert fileten anbefaler ett døgn per cm tykkelse
Klippfiskgryte

Klippfiskgryte

Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Mesteparten av klippfisken som produseres eksporteres til Spania, Portugal og Brasil - her kan de virkelig kunsten å tilberede klippfisk
Klippfiskcarpaccio

Klippfiskcarpaccio

Dette er en klippfiskrett hvor langvarig utvanning er unødvendig. Der var det klippfiskleverandøren Knut Garshol fra Kristiansund som lærte meg framgangsmåten
Klippfisk med grønn ertestuing, bacon og soltørkede tomater

Klippfisk med grønn ertestuing, bacon og soltørkede tomater

At klippfisk må utvannes, får mange til å kvie seg for å gå i gang med et klippfiskmåltid, ja det er litt ekstraarbid med den utvanningen, men man kan legge i vann fisk til mere enn et måltid, og når fisken er ferdig utvannet kan den puttes i frysen
Fløtegratinert klippfisk

Fløtegratinert klippfisk

Må nesten smake litt på den om alt saltet forsvant i utvanningen. Bacalhau com natas (klippfisk/torsk med fløte) fra Portugal
Klippfisk ceviche

Klippfisk ceviche

Kjøkkenpapir 600 g utvannet klippfisk (ca 4 dager utvanning). Skjær den utvannede fisken i pene terninger/biter
Klippfisk ceviche

Klippfisk ceviche

Kjøkkenpapir 600 g utvannet klippfisk (ca 4 dager utvanning). Skjær den utvannede fisken i pene terninger/biter
Helt enkelt, baccalao

Helt enkelt, baccalao

)*Tomatpure*Olje***********************************************OPPSKRIFT BACCALAO* 1 pakke/pose tørket og saltet fisk (klippfisk)* 1 boks tomatpure* 1-2dl olje (jeg liker best rapsolje)* 1 dl vann* 1kg poteter ( du kan bruker mer om du ønsker det)* 1 ts sukker* 1 stor løk* hvitløk (så mye du ønsker)* 1-2 røde ferske chili* salt og pepperHvis du liker paprika så kan du tilsette 1-2 paprika også, samme hvilken farge
Bacalao a la Kakemilla

Bacalao a la Kakemilla

(mht til utvanning av klippfisken. Denne fantastisk gode portugisiske retten laget med norsk klippfisk
Bacalao

Bacalao

Jeg vil i løpet av høsten og vinteren legge ut flere oppskrifter på bruk av klippfisk. Førsteklasses klippfisk er fra Fiskehallen i Narvik

Bacalao fra Kristiansund

Klippfisk fra Kristiansund er innlemmet i arken med presidiestatus. *Utvanning av fisk. Norsk tørrfisk reddet en liten italiensk landsby fra sultedøden Last ned Slow Food’s PDF om Klippfisk fra Kristiansund
Bolinhos

Bolinhos

Planen var egentlig å bruke klippfisken vi hadde kjøpt inn, men den trengte et par dager ekstra med utvanning,så da ble det med lettsaltet torsk
Jukse-bacalao

Jukse-bacalao

Og alle vet at klippfisk må ligge mange dager til utvanning før man kan spise den. Kan en bacalao uten klippfisk kalles bacalao
Baccalao til folket!

Baccalao til folket!

Det du må starte med (dagen før) er å legge klippfisken din i vann og vanne den ut. høres jo ut som masse arbeid med den der utvanningen
Travle dager!

Travle dager!

1 kg klippfisk, utvannes i rent vann,24 timer pr. 1 kg klippfisk. hei alle jordboere. jeg beklager SÅ mye for at jeg ikke har blogget på kjempelenge
Ukas oppskrift

Ukas oppskrift

Klippfisk i form. Du kan skifte ut soltørret tomat med bacon, men da trenger fisken gjerne mer utvanning pga saltinnhold
TOMATISERT KLIPPFISKGRYTE - med synergisk umami

TOMATISERT KLIPPFISKGRYTE - med synergisk umami

Klippfisk er en av våre aller beste råvarer og med langsom utvanning, blir den enda bedre. Denne uken har vi hatt stekt makrell, spekesild og fiskekaker og nå har jeg vannet ut to pakker klippfisk til helgens klippfiskgryte