koke kraft. Jeg lot den koke inn så den ble god og kraftig. Når Havfiskeklubben i Holmestrand holder fiskekonkurranse (se billedserie fra jarlsbergavis
♦ 1 boks laktosefri matfløte♦ 3 dl fiskekraft♦ 1 ss mandelmel /annet mel♦ 1 stor løk♦ 2 store hvitløksfedd♦ 3 gulrøtter♦ En liten sellerirot♦ En bit ingefær, ca 2x2cm♦ 3/4 ss rød currypaste eller litt chilli♦ 2 ss tomatpurè♦ Krydder. 3 dl fiskekraft
Man kan også koke kraft av rekeskallene, skriver mer om det på slutten). 1 l vann eller kraft (jeg hadde ferdig fiskekraft. Rens rekene, og ha skallet i en panne med smør og surr de godt, ha på vann og la de hele koke i rundt 5 minutter
Moren min (Hannes mor) lagde sin egen fiskekraft ved å koke fiskehodet i saltet vann. Når grønnsakene er blitt blanke heller du på fiskefond og hvitvin og lar det koke i 10 minutter. Tilsett fløte og tomatpuré og la det koke videre i 5 minutter til
Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
Ha oppi buljongen og la suppen koke opp. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron. ) Jeg sitter nærmest og holder pusten, tør nesten ikke å se på han i frykt for at han skal slutte 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron
Ha i pesto, fiskebuljong og vin og la dette koke til grønnsakene er al dente, ca. 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger)
Det er lurt å koke/steike en prøvekake for å se om det er nok salt i før man begynner å steiker/koker, da har man sjans å korrigere smaken om det trengs