Koke fiskekraft oppskrifter

Fiskekraft

Fiskekraft

Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn
Fiskekraft

Fiskekraft

Ønsker du en kraftigere smak på kraften, eller at den tar mindre plass i fryseboksen, så kan du koke den inn
Ovnsbakt ørret med smørsaus

Ovnsbakt ørret med smørsaus

Saus3-4 sjalottløk3 ss smør1 ss hvetemel3 dl fiskekraft, fond eller buljong1/2 sitron1 dl hvitvin (kan sløyfes)1 dl fløteSalt og cayennepepper
Mjuuugly's hjemmelagde og beste fiskesuppe!

Mjuuugly's hjemmelagde og beste fiskesuppe!

♦ 1 boks laktosefri matfløte♦ 3 dl fiskekraft♦ 1 ss mandelmel /annet mel♦ 1 stor løk♦ 2 store hvitløksfedd♦ 3 gulrøtter♦ En liten sellerirot♦ En bit ingefær, ca 2x2cm♦ 3/4 ss rød currypaste eller litt chilli♦ 2 ss tomatpurè♦ Krydder. 3 dl fiskekraft
Bergensk fiskesuppe, enkel og kjapp å lage

Bergensk fiskesuppe, enkel og kjapp å lage

Man kan også koke kraft av rekeskallene, skriver mer om det på slutten). 1 l vann eller kraft (jeg hadde ferdig fiskekraft. Rens rekene, og ha skallet i en panne med smør og surr de godt, ha på vann og la de hele koke i rundt 5 minutter
Fiskesuppe med rød og hvit fisk

Fiskesuppe med rød og hvit fisk

Moren min (Hannes mor) lagde sin egen fiskekraft ved å koke fiskehodet i saltet vann. Når grønnsakene er blitt blanke heller du på fiskefond og hvitvin og lar det koke i 10 minutter. Tilsett fløte og tomatpuré og la det koke videre i 5 minutter til
Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
Kremet fiskesuppe på 1-2-3

Kremet fiskesuppe på 1-2-3

Ha oppi buljongen og la suppen koke opp. Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron. ) Jeg sitter nærmest og holder pusten, tør nesten ikke å se på han i frykt for at han skal slutte 1 liter buljong eller fiskekraft 300 g (1 boks) creme fraiche 1 purreløk 1 hvitløksfedd 2 ss smør 1 gulrot 400 g torsk 200 g laks 100 g reker (jeg brukte store, ferdigpillede, men bruk helst ferske) 1-2 ts tørket dill (eller fersk) salt og pepper etter smak en skvis sitron
KREMET FISKESUPPE MED LAKS, TORSK OG TOMATPESTO

KREMET FISKESUPPE MED LAKS, TORSK OG TOMATPESTO

Ha i pesto, fiskebuljong og vin og la dette koke til grønnsakene er al dente, ca. 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger)
Rask fiskegrateng

Rask fiskegrateng

La sausen koke opp mellom hver gang, og la småkoke til den tykner. Har du ikke reker med lake, kan du bruke litt fiskekraft eller øke melkemengden noe
Fisk og skalldyrsuppe

Fisk og skalldyrsuppe

Ha grønnsakene og kremfløte i gryten med blåskjellkraft og kok opp, tilsett fiskekraft/buljong/vann, kok opp og la koke et par minutter
Hjemmelaget fiskemat

Hjemmelaget fiskemat

Det er lurt å koke/steike en prøvekake for å se om det er nok salt i før man begynner å steiker/koker, da har man sjans å korrigere smaken om det trengs

Sommerens fiskesuppe....

Vi kokte fiskekraft av fiskeben og rekeskall og tilsatte både hvitvin og matfløte. -2 ss hakket løk -2 fedd hvitløk -2 ss smør -3 dl hvitvin -4 dl fiskekraft-3 dl fløte -2 ts sukker -1 ss sitronsaft -2 ts maisenna. 2 ss hakket løk -2 fedd hvitløk -2 ss smør -3 dl hvitvin -4 dl fiskekraft-3 dl fløte -2 ts sukker -1 ss sitronsaft -