Forrige uke ble det med en kilo grønneerter hjem. Jeg var ikke så veldig glad i de tidligere, men etter at jeg flyttet til Tyrkia er det umulig å gå forbi haugen av erter i belgen hver eneste uke
Tilbehøret, grønneerter, er virkelig en undervurdert grønnsak. Tilberedt riktig er erter både saftige og søte på smak, og kan fint kombineres med urter og annet krydder
De grønne ertene, som har fått ligge over natten og bløtt seg opp, trenger ganske lang koketid. Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Dersom du bruker ferske grønneerter, blansjer de i godt med kokende vann i ett minutt. Jeg liker å holde det rent og enkelt om dagen, og den kom helt til sin rett i denne enkle kombinasjonen med erter og en klatt labneh jeg hadde stående
Ha i erter og kraft, og varm opp til kokepunktet. I vår verden med «superfood» er det lett å glemme den tradisjonelle grønne – men erten er rett og slett en supergrønnsak den også
) og spinat - og etter at jeg forsto at det bare var å skylle de hermetiske kikertene skikkelig, skikkelig godt for å bli kvitt den avskyelige kattematlukten av hermetikk, har jeg knapt giddet å koke egne kikerter en eneste gang
Renn av, men ta vare på litt av kokevannet. I bakgården utenfor kjøkkenet har fikentreet som har slått seg ned der begynt å komme med sine grønne blader
Tilsett kjøtt, erter og cherrytomater, og til sist blander du inn kremen. - 2 dl kokte grønneerter. Tortellini pasta med kylling og erter (7). Tortellini pasta med kylling og erter (2). Tortellini pasta med kylling og erter (1). 2 dl kokte grønneerter