Koke kraft krabbe oppskrifter

Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Kraft. Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Skalldyrkraft av krabbe eller reker

Skalldyrkraft av krabbe eller reker

Jeg legger det vanligvis i fryseboksen (så slipper jeg å kokekraften umiddelbart etter), for det kan fint fryses ned til det skal brukes
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

Her finner jeg den beste oppskriften på suppe på svineknoke, sveler og kraft med mer. Gode kokebøker kan leses som romaner
Krabbesuppe

Krabbesuppe

La kraftensmåkoke i ca. Sil kraften, ta med grønnsakene og kast resten. Nå er det høst og krabbesesong. Jeg har laget en deilig krabbesuppe med selvfanget krabbe
Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Skalldyrbord med hjemmelaget urtesmør.

Ha sjøkrepsen oppi vannet mens det foss koker. Her kan du nemlig skaffe deg verdens beste fiskekraft. Krabbeteinene funket som bare det, å en hel butt med stooore krabber ble resultatet
Krabbebisque

Krabbebisque

Pepperkorn og krydder has i gryten, la det småkoke i en time. Det beste resultat får du selvfølgelig hvis du bruker hjemmelaget fiskekraft
Strandkrabbesuppe

Strandkrabbesuppe

Sil av kraften og la den koke inn til en tredel. Tilsett fløten og la den koke inn til den tykner. Hakk opp grønnsakene og tilsett dem sammen med kraften

En hel meny på grillen

Kok opp vannet, rør ut sukkeret, la sukkerlaken koke til sirup på svak varme. Tilsett vin og kraft og kok dette inn til ¼ av væsken
Kremet skalldyrsuppe

Kremet skalldyrsuppe

Dere kokerkraft til suppa på disse restene, og har dere rester av reker og krabbe, så har dere alt dere trenger til en herlig forrett
Stekt krabber/reker med karri suas.

Stekt krabber/reker med karri suas.

Min mann favorittrett, hver gang spiser vi sjømat i thailandske restauranter, bestiller vi alltid "Poo phad phong kari"-- Stekt krabbe med karri saus
Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

Pannestekt brosme med krabbe og erterisotto

En perfekt risotto er ikke en enkel affære men det gjelder og få teknikken inn i hendene etter gjenntatte forsøk, det er heller ikke en fasit på hvor mye kraft/væske risottoen trenger, det har med absorberingseven på risen du bruker og gjøre og hvor kraftig det koker
VERDENS beste fiskesuppe.

VERDENS beste fiskesuppe.

Ha i kraft i grønnsakene og la koke til smaken er der. Stine er kokk på Hunderfossen hotell og skriver også om mat i Lillehammer magasinet, og går svanger med en kokebok
Sommerens fiskesuppe

Sommerens fiskesuppe

Blåskjell dampet i hvitvin eller Mojito, lager suppe av kokekraften og serverer noen blåskjell oppi suppa og resten ved siden av sammen med en stor bolle ferske reker – som tilbehør velger jeg fransk landbrød (nystekt så klart), et ferskt Foccaciabrød overstrødd med soltørka tomater og Flaksalt, alli olli (hvitløksmajones, majonesen lager jeg selv med en god olivenolje), en moden Brie og selvsagt en frisk hvitvin

Krabbesuppe – fra havet’s tank

La noen tråder safran få koke med. Sil kraften, press den godt igjennom en sil med en øse slik at all kraften kommer med

Kongekrabbe

koker inn. Tilsett safran sammen med siste del av kraften. Legg passe store biter med krabbeklør med skall i salt/ krydderblandingen