På slutten av koketiden tar man renset og finhakket gurkemeie/tørket gurkemeie i. som for eksempel fisk, akkar, kreps, reker, krabbe, scampi, kylling osv
Brun reke- eller krepseskall med pastinakk, løk, fennikel, hvitløk og tomatpuré. La det småkoke i ca 30 minutter, skum av underveis. Hvis du ønsker en kremet krepsesuppe har du i 2 dl fløte til 3-4 dl buljong. 1 l skall fra kreps eller reker
Det samme kan også gjøres med kreps og hummer. Spar på restene etter en skalldyrmiddag, det være seg reker/kreps/hummer osv for å bruke det som base til en god skalldyrkraft
Hell i hvitvin og la dette koke helt inn mens du rører lett av og til. For kort tid siden ble jeg introdusert til en lokal krepsefisker som virkelig vet å levere varene
Ferske kreps koster jo litt men det er bare så mye mer å foretrekke enn ferdigkokte. Del krepsene i to, fjern magesekken og tarmkanalen, og legg krepsene på et stekebrett
Gyldendals Store Kokebok (bildet over). Ser DU hva som er en kreps og hva som er en reke av disse to. En hel scampi til hver lar du trekke i kokende vann noen minutter, og legger opp som på bildet
Det en gjør er jo seff å kokekrepsen som vandlig. Er utrolig lenge siden vi har hatt urte marinert kreps (i og med det ikke er noe vi kjøper, eller får tak i helle tiden)