Koke reker oppskrifter

Fløtegratinerte Reker a la Café Opera

Fløtegratinerte Reker a la Café Opera

ca 500 gram rensede reker. ca 500 gram rensede reker. Dette er favoritt middagen til eldstejenta vår. Hver bursdag må jeg lage dette til henne
Reker og tomat i panne med pasta

Reker og tomat i panne med pasta

Fersk pasta, mengde og koketid etter anvisningen på pakken. En morsom vri på reker og pasta, en utrolig velsmakende saus med grovhakkede tomater og masse krydderurter, rekene må bare så vidt røre stekepannen, ellers blir de seige og lite gode
Reker i safransaus ♫♪

Reker i safransaus ♫♪

I denne retten skal vi bruke 'rubbel og bit' av rekene, koke rekeskallene, som blir god kraft til sausen
Carbonara
med reker

Carbonara med reker

Carbonara med reker. Reker man kan velge å kjøpe ferdig pillede eller rense selv. Rens rekene om man velger reker med skall
Reker i dill med avocado og spinatmos

Reker i dill med avocado og spinatmos

Avocado og spinatmos passer også veldig godt til stekt fisk og diverse lakseretter, men jeg serverer den til reker i dag og det smakte nydelig
Spicy reker med fusilli og grillede grønnsaker

Spicy reker med fusilli og grillede grønnsaker

Grillede grønnsaker, fusilli otto sapori (med åtte smaksvarianter), grillede grønnsaker, reker i adjika (en spicy pesto), tagliatelle, hjemmelaget italiensk pesto og ferske aprikoser

Reker i Smørsaus

Legg reker og friske urter over og server. 400 gram reker. 4 pers 400 gram reker. Pin It. 4 pers. 250 gram god pasta
Ferske reker!!

Ferske reker!!

Rekene sorteres og trekkes i kokende saltvann. Tre ganger i uken setter han frem skiltet FERSKE REKER. Når sola titter frem er det mange som er kjapt nede på Brygga for å sikre seg store reker
Reker i hvit saus med aspargestopper

Reker i hvit saus med aspargestopper

Vi har tidligere lagd Oselias rekesuppe, men nå ville vi benytte oss av de sprø og spenstige vinterrekene til å lage en av de andre rettene i Oselias kokebok som inneholder reker, en oppskrift som har tittelen Rægeposteier eller i Skjel
Gambas Pil Pil – reker i chili

Gambas Pil Pil – reker i chili

Hotte reker eller scampi er et must på tapasbordet, men er også en fortreffelig forrett. 5 dl olivenolje3 fedd hvitløk i tynne skiver1 rød chili, skåret i tynne skiver¼ ts tørket chili flak1 ½ ts paprikakrydder1 dl tørr sherry (kan sløyfes)50 gr smør400-500 gr Scampi, tigerreker eller reker1 bunt persilleSitron
Krema fiskesuppe med laks og reker

Krema fiskesuppe med laks og reker

Suppa trenger ikkje koke, la alt bli gjennomvarmt før du serverer. Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig
Hot curry med reker og scampi

Hot curry med reker og scampi

Ha i egenpilllede reker og la bli varmt uten å koke rekene. Reker og scampi i en hot curry, og heten bestemmer du selv, i mengde og styrke på chili
Kabaret med ferske reker

Kabaret med ferske reker

I dag fikk jeg lyst til å lage kabaret med reker. Siden jeg bor her i Grenland, er det en selvfølge med ferske Langesundsreker