Koke torskelever oppskrifter

Skrei i butikken! Før var det torskehodet som fristet mest!

Skrei i butikken! Før var det torskehodet som fristet mest!

Skreien legger du i vann som først har fått koke opp, for så og saltes godt. torskelever,. Ren og fin rogn, som du koker i folie en 20 minutters tid.  Rognen lar du trekke i alufolie en 20 minutters tid, og leveren får småkoke med litt eddik og sjalottløk ca 20 minutter. Rognen pakkes inn i folie, og koker 20 min i saltet vann. Så koker du opp vannet igjen, har i fisken, og lar den trekke en 20 minutters tid. vintermat 20 minutters tid, og leveren får småkoke med litt eddik og sjalottløk ca

Skrei

Gulerøttene skrelles og kuttes, broccolien deles i buketter og kokes hver for. Potetene kokes møre i usaltet vann
LOFOTTORSKEN EL SKREIEN ER HER

LOFOTTORSKEN EL SKREIEN ER HER

Ferdig renset leverHar skrevet før om hvordan man koker skrei, så det finner du andre steder i bloggen

Torskelever

Fyll opp med kokevann fra torskekjelen. kokevann fra torskekjelen. Det er viktig å rense leveren for sener og hinner og samtidig beholde stykkene nokså hele

Kams (Møre og Romsdal)

Kams er laget av torskelever, eventuelt annen fiskelever, og serveres sammen med fisken. Legg kakene i kokende, passe saltet fiskekraft og kok ved svak varme i 20-30 minutter

Torsk med lever og rogn

250 g torskelever. Torsk. Kok opp vann og salt i en vid kjele. Legg i fiskeskivene og la dem trekke til fisken løsner fra beina

Fersk torsk med lever

La vannet koke opp og la leveren trekke et par minutter. Gjenta oppkoket to ganger. Husk at fisk ikke skal koke, bare trekke