Ved å bruke røkte svineknoke får du en smakfull kraft, som er nydelig sammen med grønnsaker. Jeg liker å koke svineknoke dagen før jeg lager suppen, når kraften er helt kald, får jeg fjernet fettet som samler seg på toppen av kraften, svineknoken er også enklere å renske når den er kald
Ha grønnkålstrimler i suppen mot slutten av koketiden og smak til med salt og kvernet svart pepper. Jeg har valgt å lage vegetarisk men ha gjerne i enten kjøttpølse, kokt svineknoke, bogskinke eller kjøttfarseboller
av kjøttets koketid. choucrote (sauerkraut), riesling fra Alsace, saltet og røkt svineknoke av eplegris fra Sauherad, produsert på Vinje slakteri, så bacon fra Edland Kjøtt på Haukeli, ved siden av lettsaltet sideflesk fra Vinje Slakteri
Saltet og røket svineknoke. (Du behøver ikke både fårekjøtt og svineknoke). Raspeballene skal koke over svak varme og koketiden er 45 -55 minutter alt etter størrelsen
På slutten av koketiden tilsetter du kjøttet og lar det småputre til det har blitt varmt. Denne gangen foreslår jeg en tradisjonsrik ertersuppe kokt på lettsaltet svineknoke Vi starter med detteNei, startskuddet går egentlig dagen før når du legger erter i bløt
Det er absolutt ikke et must, men koketiden blir naturligvis mye lenger uten. Her på Vestlandet bruker vi jo mye fårekjøtt i lapskausen, og når vi bruker svin er det ofte røkt svineknoke det kokes kraft på
av kjøttets koketid. Følg ellers oppskriften for koketider. 2 salte svineknoker. 2 salte svineknoker. Ingen må reise til Alsace uten å ha prøvd choucroute, denne kraftige retten med røkt svineskulder, saltet bogspekk, svinebog og labber, og to slag pølser fra området