Skyll asparges, skjær av harde og tykke tips (ca. Den harde spissen kan brukes til tilberedning av kjøttkraft av grønnsaker de ikke er egnet for å blande i suppe
Delikat hvit asparges med rustikk chorizo og aromatisk olje. Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei
Egg og asparges er kjempegodt sammen. Kok eggene i 6-8 minutter avhengigav størrelse og hvor bløtekokte du vil ha deRens aspargesen og stek den sammen med bacon eller chorizoServer med eggene og et godt dryss parmesan og avsluttningsvis pepper
Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest
Lag små snitt på den ene siden av kamskjellet. Kok åtte aspargeser i lettsaltet vann i ca 2 min. Lag så en smørsaus av 1 dl hvitvin som reduseres sammen med ½ dl hvitvinseddik, og en halv banansjalottløk i ca 2 min. 8 aspargeser