Bare ikke spis skjell som ikke har åpnet seg under kokinga. Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker
Bank sitrongresset godt med baksiden av en kniv før du har den i gryten. Bare for å ha sagt det - blåskjellene på Color Line er de beste blåskjell jeg noen gang har spist
Selv om blåskjell i hvitvin kanskje er mest kjent for oss nordmenn er blåskjell dampet i øl en like stor klassiker i Europa - og aller helst med pommes frites ved siden av
Kok opp og tilsett hakket basilikum og sukkerSmak til med salt og pepper - la sausen surre på lav varmeTilbered blåskjelleneRens og vask blåskjellene godt
Blåskjell er relativt billig mat, og så utrolig godt. 1 kg Blåskjell. Hell i blåskjellene og la det koke i 4 minutter til blåskjellene åpner seg. 1 kg Blåskjell
Bank lett på roten av sitrongress, slik at det vil utgi mer aroma og smak, og del den på langs i to. Jeg elsker blåskjell og lager så ofte jeg har mulighet, særlig når jeg har kvalitetstid for meg selv hjemme
Sett et dørslag over en gryte og slå avblåskjellene og kraften havner i gryten. Hell olje i bunnen av en kjele og stek grønnsakene til de blir myke, men ikke får farge