Tenke på at mat til mange tar litt lengre tid Holde litt tilbake på saltholdige ingredienser og krydder, og heller smake til mot slutten Vask fiskeavskjær og fisken godt
Når Havfiskeklubben i Holmestrand holder fiskekonkurranse (se billedserie fra jarlsbergavis. Vel utført, etter alle kunstens regler, dog ikke med særlig perfekt resultat, var det for ille å skulle kaste fiskebein fulle av kjøtt
Saus3-4 sjalottløk3 ss smør1 ss hvetemel3 dl fiskekraft, fond eller buljong1/2 sitron1 dl hvitvin (kan sløyfes)1 dl fløteSalt og cayennepepper. Krydre fisken med salt og pepperSkjær grønnsakene i strimler og stek de i et par minutter i en panne med litt smørHa grønnsakene over i en ildfast form - tilsett sausen og avslutt med fiskenBakes i ovnen i 16-18 minutter på 200 grader
Lag en herlig smak av Bergen hjemme hos deg selv, kanskje du at på til begynner å skarre på "R". Man kan også koke kraft av rekeskallene, skriver mer om det på slutten)
Denne oppskriften fant vi inspirasjon til i boka Frisk med lavkarbo – selskap og helg. Moren min (Hannes mor) lagde sin egen fiskekraft ved å koke fiskehodet i saltet vann
Men i hverdagen hadde man kun tynn fiskesuppe uten fisk ved siden av torskemiddagen. person)Krepsehaler eller rekerBlåskjellHa fiskekraft, vin og fløte i en kjele og varm opp mot kokepunktet
Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
Ha crème fraîche i en skål og bland ut med litt av den varme suppen. Press litt sitronsaft over suppen og server ferske rundstykker med smør på ved siden av
4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). 4-5 dl fiskekraft (vann + 2 buljongterninger). Jeg har lenge gått og ønsket meg en god fiskesuppe til middag
Fiskesuppe som er full av grønnsaker, god fersk fisk og skalldyr er fantastisk god mat. Ha grønnsakene og kremfløte i gryten med blåskjellkraft og kok opp, tilsett fiskekraft/buljong/vann, kok opp og la koke et par minutter