Koking av fiskelever oppskrifter

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Operasjon rogn! Oppskrift kokt rogn!

Denne uken skal det bugne over av rogn på bloggen min. Alt etter næringstilgang, som varierte etter klima og andre ytre forhold, skattet de de fiskeegg, egg, fiskelever, fiskehoder, selolje og feit fisk, beitefôra dyr, insekt, smør og fløte, dyrelever og andre indre organ, samt animalsk fett
Laks med smørsaus og Dvitamin

Laks med smørsaus og Dvitamin

I kosten finnes vitamin D i fet fisk og fiskelever. En god middagsrett som gir kroppen viktige næringsstoffer

Kams (Møre og Romsdal)

Kams er laget av torskelever, eventuelt annen fiskelever, og serveres sammen med fisken. Bønder hadde i eldre tider ofte fiske som tilleggsnæring, og når de kom hjem fra torskefisket var ofte torsk og torskehode med kams og havrefaltbrød selvskreven mat

Kams fra Stadt (Sogn og Fjordane)

Neste dag vaskes fiskehodene godt med ei børste der man skubber av hinnen på hodet. Ta et godt tak i hinnen på innsiden av levra og trekk ut trevler som ligg inne i levra