Den store gryten brukes mye til får-i-kål og kraftkoking. KRAFT kler navnet sitt, for dette er stappfullt av god næring og smak til supper, gryter, risottoer, sauser med mer
Sett i kjøleskap dersom du drikker/ bruker det i løpet av en ukes tid. I det siste har jeg kokt kraft som aldri før- og noen ganger skulle man tro det er det eneste jeg gjøre, haha
Ta opp høna/kyllingen fra kraften, avkjøl noe. Så hva skulle grunnen være til å drasse med seg ei stor hel høne hjem fra butikken (jeg humret godt for meg selv der jeg gikk med “Gullhøna” fra Prior i handleposen, den var så stor at jeg til dags dato ikker har turt å sjekke hva den var “laget” av, langt mindre hvor den har vokst opp)
Kraft kokt på oksehaler må vel være den beste ktaften man kan få. Det kan brukes til suppe og sauser, og gir en mye bedre og rikere kraft enn en ferdigkjøpt buljong
Deilig kraft ble det også som kan porsjoneres og fryses for bruk i sauser, supper og gryter. I dag har jeg nemelig forsøkt meg på kokingav høns i Crock-poten, og ikke hvilken som helst høns nei, men nemelig gullhøns
Aller best er det altså å få i seg gelatin i form av gode gammeldagse kraftsupper, der du koker beina både lenge og vel (langt lengre enn alle vanlige oppskrifter på kraftkoking anbefaler) og på den måten få ut de verdifulle mineralene som ligger helt inn i margen
(Dette heller du bare oppi resten avkraften). Jeg brukte i hovedsak en større kniv til, men fant frem en liten til områdene der jeg fysisk skar kjøttet av tett inntil benet uten mye handlingsrom
Tilsett så kraften i bunn av bollen og dryss over finskåret koriander. Jeg leste om denne måten å lage kraft på i Modernist Cuisine for en god stund tilbake og har gjort dette mange ganger senere
Retten avhenger mye av kvaliteten på kamskjellene, men dette er nok en vinner i ethvert middagsselskap, og det krever ikke all verdens med innsats fra kokken