Koking av kraft oppskrifter

Hvordan koke kraft på lammelårbein…

Hvordan koke kraft på lammelårbein…

Under kokingavkraft dras de gode smakene som er igjen på bein, fett og sener ut i vannet. Varm opp igjen og reduser kraften til halvparten av mengden
Koke kraft på kalkun

Koke kraft på kalkun

Koke kraftav kalkun. ansvaret for komposten, og hadde festet blikket på restene av kalkunen. - Jeg skal koke kraft
Kraft med kun 3 hovedingredienser

Kraft med kun 3 hovedingredienser

Sett i kjøleskap dersom du drikker/ bruker det i løpet av en ukes tid. I det siste har jeg kokt kraft som aldri før- og noen ganger skulle man tro det er det eneste jeg gjøre, haha
Hjemmelaget kraft laget i trykkoker

Hjemmelaget kraft laget i trykkoker

September er sanketid, og endelig bugner gårdsutsalg og butikker av norske grønnsaker. De kan nemlig benyttes til å lage deilig grønnsakskraft

Å koke ei høne…Kyllingkraft/hønsekraft. Å dele hel kylling.

Ta opp høna/kyllingen fra kraften, avkjøl noe. Så hva skulle grunnen være til å drasse med seg ei stor hel høne hjem fra butikken (jeg humret godt for meg selv der jeg gikk med “Gullhøna” fra Prior i handleposen, den var så stor at jeg til dags dato ikker har turt å sjekke hva den var “laget” av, langt mindre hvor den har vokst opp)
Kraft på Oksehaler

Kraft på Oksehaler

Kraft kokt på oksehaler må vel være den beste ktaften man kan få. Det kan brukes til suppe og sauser, og gir en mye bedre og rikere kraft enn en ferdigkjøpt buljong
Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Kraft er full av næring, og passer ypperlig i sauser og supper. Det er faktisk en av de beste kildene til flere ulike mineraler og andre stoffer
Kraft og glede

Kraft og glede

Men det som løfter suppa til de store høyder er god (kylling)kraft. Hell på grønnsakkraft og hvite bønner, og la dem småkoke i en halv time
KRAFT!

KRAFT!

Heldigvis blir flere opptatt av mattradisjoner, og innser at mye av den gode næringen ligger i innmat, bein, marg- og at kraft er skikkelig supermat
Koking av høns på 30 minutter i Crock-pot

Koking av høns på 30 minutter i Crock-pot

Deilig kraft ble det også som kan porsjoneres og fryses for bruk i sauser, supper og gryter. I dag har jeg nemelig forsøkt meg på kokingav høns i Crock-poten, og ikke hvilken som helst høns nei, men nemelig gullhøns
Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Reinsdyrlår med kraft/fløtesaus

Valgte å beine ut og dele opp kjøttstykket i to – og bruke det flotte beinet til kraftkoking. Skum forsiktig godt av med en fiskespade
Mot i brøstet, vett i pannen, kraft i ben og armer!

Mot i brøstet, vett i pannen, kraft i ben og armer!

Aller best er det altså å få i seg gelatin i form av gode gammeldagse kraftsupper, der du koker beina både lenge og vel (langt lengre enn alle vanlige oppskrifter på kraftkoking anbefaler) og på den måten få ut de verdifulle mineralene som ligger helt inn i margen
Langtidskoking av kraft

Langtidskoking av kraft

Mange ville ha innlegg om kraftkoking, så da kommer min versjon her. Kraft er et smaksrikt og næringsrikt avkokav bein, hud og evt

Utbenet lammelår & kraft

(Dette heller du bare oppi resten avkraften). Jeg brukte i hovedsak en større kniv til, men fant frem en liten til områdene der jeg fysisk skar kjøttet av tett inntil benet uten mye handlingsrom
Misoposjert torsk med asiatisk presskanne kraft

Misoposjert torsk med asiatisk presskanne kraft

Tilsett så kraften i bunn av bollen og dryss over finskåret koriander. Jeg leste om denne måten å lage kraft på i Modernist Cuisine for en god stund tilbake og har gjort dette mange ganger senere