Koking av kraftbein oppskrifter

Hjortestek

Hjortestek

Dette gjøres ved å stikke inn et steketermometer i midten av hjortesteika. Du kan kjøpe kraftbein i butikken, eller kjøpe ferdig kraft/buljong
Mot i brøstet, vett i pannen, kraft i ben og armer!

Mot i brøstet, vett i pannen, kraft i ben og armer!

Aller best er det altså å få i seg gelatin i form av gode gammeldagse kraftsupper, der du koker beina både lenge og vel (langt lengre enn alle vanlige oppskrifter på kraftkoking anbefaler) og på den måten få ut de verdifulle mineralene som ligger helt inn i margen
Lapskaus med høyrygg

Lapskaus med høyrygg

litt kraft av rester/slintrer av kjøtt, kok kraft avkraftbein og bog hvis du har kjøpt inn dette, ellers kan du bruke buljong
Kraft med kun 3 hovedingredienser

Kraft med kun 3 hovedingredienser

Sett i kjøleskap dersom du drikker/ bruker det i løpet av en ukes tid. Legg kraftbeina i gryta (fryst eller tint, spiller ingen rolle), knekk de lengste gulerøttene i to og legg de i gryta (kjøper du ikke- økologiske må de vaskes og muligens også skrelles først), skrell løken (dette tar lengs tid, ha ha) og del den i fire
Sausen, Jensen!

Sausen, Jensen!

Tomatpureen brunes med til slutt for å ta litt av syren. Hvis du er heldig å få tak i kalkunlår er det bra, ellers må du klare deg med hønseskrog, eller en god suppehøne og litt kraftbein
Gresk lammegryte med sitron

Gresk lammegryte med sitron

Vi kom oss inn på første og beste taverna, hele familien var med, og det ble bestilt lammegfrikasé med sitron
Soppsuppe med bacon og grønnkål

Soppsuppe med bacon og grønnkål

Suppe er enkel, billig og god middagsmat som egner seg veldig godt for alle som spiser lavkarbo og sukkerfritt
Reinsdyr-og rype med portvinsaus

Reinsdyr-og rype med portvinsaus

Sil av krafta og kast rypeskroget. Kraft er sunt, og når vi har kraftbein tilgjengelig, er det bare å koke og glede seg over både sunnhet og fantastisk god smak
Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Kraft laget på 12-72 timer = sunt

Kraft er full av næring, og passer ypperlig i sauser og supper. Gelatin får du ved å koke/trekke fiskeskinn, kraftbein, svinehud osv
Mors kålruletter med sellerisaus

Mors kålruletter med sellerisaus

Likevel, «Mors kålruletter» passet som navn på maten i dag. Kraftbeinene, med grønnsaksrester og forskjellig hadde kokt i flere timer
Salme for ovnsteikte svinekotelettar

Salme for ovnsteikte svinekotelettar

Du kan med rette kritisere Far min sitt kjøkken for å presentere oppskrifter og framgangsmåtar som krev ein del tid av deg
Pot au feu – på Provence-vis

Pot au feu – på Provence-vis

Det viktigste var å ta med en lammeskank i kokingen, ta med litt hvitvin og å servere kraft, kjøtt i hele skiver og grønnsaker hver for seg
Derfor drikker jeg gelatin hver dag.

Derfor drikker jeg gelatin hver dag.

Gelatin er et protein som du utvinner av å koke bein, brusk og sener fra dyr. Så når du legger kraftbein eller en hønseskrott i en kjele med kokende vann, litt grønnsaker og litt eddik, og lar dette stå på komfyren i noen timer, står du ikke bare igjen med en nydelig kraft
Buljo på margpiper – med surbrød

Buljo på margpiper – med surbrød

I kjempelavvoen på Torvet var det mye godt reinskjøtt å få kjøpt. Vet ikke om det er helt korrekt, men jeg kaller kraftsuppe av reinskjøtt for buljo
KRAFT!

KRAFT!

I eldre kokebøker står det skrevet mye om innmat, hvorfor det er bra for oss, og detaljerte bilder av de forskjellige delene på dyret som kan spises
Fersk suppe

Fersk suppe

Ikke bare på grunn av den gode smaken, men også fordi den er så sunn. Kraftbein. Ta av skum etterhvert. Legg kjøttstykkene og kraftbeina i en kjele