Når man ovnsbaker pinnekjøttet er det to ting som er ufravikelig. Den vakre stjerneanisen og fenikkelfrøene gir et lite stikk av anis, korianderfrø gir et friskt pust av sitrus mens einerbærene/busken gir den gode smaken dampepinnene I sitt fravær under ovnsbakingen ville gitt
Kok til mørt, hell av vannet og damp dem litt. Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Mos med en potetstappeknuser, ikke bruk stavmixer, da blir stappen alt for "fin", den skal se hjemmelaget ut og være litt grovkornete
Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Jeg blir symfonisk av glede når jeg tenker på første gang jeg smakte. buljongkokt pinnekjøtt. det er ikke trevlete, og uten overraskende munnfuller av salte
, som er å koke kjøttet opp i vann, tømme av vannet etter rundt ½ time. Det er gjerne første gang du skal lage pinnekjøtt selv, her kommer min måte å lage pinnekjøtt med kålrabistappe på
Pinnekjøttav villsaulam med nydelig kålrabistuing. Her var det store stykker med mye rent kjøtt, og smaken var som alltid upåklagelig, med en liten touch av viltsmak som du bare får av villsau
Mandelpoteter og kålrotstappe klar til koking ♫♫♥. Jeg har tidligere lagt ut Pinnekjøtt dampet på mandelpoteter, dampet på øl i Crock-Pot, Pinnekjøttav lammebog og 'vanlig ' pinnekjøtt med vossakorv
Kålroten er klar til koking, med litt løk i bunnen og et par tre skrelte Ringerikspoteter på toppen. Pinnekjøttet, av ikke for magert lammekjøtt, vannet ut over natten, koker eller damper vi i fiskekjelen med et par nyspikkede bjørkepinner uten bark