Purre og potetsuppe er en klassiker de fleste av oss har spist. I min oppskrift har jeg brukt torsk som har trukket i lettsaltet vann, men man kan gjerne bruke en bit røkttorsk her også
Jeg har tatt utgangspunkt i at man ikke har tilgang til fersk/upasteurisert melk (det har ikke jeg ennå), men de fleste av oss har tilgang til litt upasteurisert ost og rømme fra velassorterte dagligvarebutikker
Her er gamle minner fra Spania dukket frem, dette er en av de gode fiskerettene som serveres på små restauranter og det er en rett som de spanske husmødrene lager til familien sin
Samtidig som gratengen står i ovnen, setter du potetene på koking da er det ferdig ca samtidig. Bland mel og litt av melka og visp til det ikke er noen klumper
NÅR FRANSKMENNENE LAGER LURE TING AVTORSK OG KLIPPFISK. Det er jo selvsagt at folk rundt hele Middelhavet som har kjøpt vår klippfisk, ikke bare har brukt den til Baccalao, om vi trodde det
Oppskrift på kokingav skrei, torsk og sei. Felles for alle er at ordet koking blir feil. Kanskje jeg skal minne om at vi spiser rå fisk i mange former, bare nevner gravet, røkt og som sushi
Få helst tak i benfri torskeloin som er den mest delikate delen av fisken. Rør godt slik at det ikke blir klumper seg og tilsett melken og så mye av kokevannet som er nødvendig for at det skal bli en tykk, hvit saus
Når smøret er smeltet tar du kjelen av platen og rører inn mel til du får en jevn blanding. Da jeg hadde ukeshandel i forrige uke kom jeg over fersk røkttorsk og endret straks middagsplanene
Dette er en gammeldags klassiker som jeg også har lært å lage av mormor. Det er ikke alltid så lett å få tak i fin røkttorsk i butikken, men når de har det, burde du prøve