En morsom vri på reker og pasta, en utrolig velsmakende saus med grovhakkede tomater og masse krydderurter, rekene må bare så vidt røre stekepannen, ellers blir de seige og lite gode
Pisk egg, vann, krydder og halvparten av osten godt sammen. Carbonara med reker. Når pastaen er ferdig kokt siles vannet av, og man har på eggeblandingen
De spiste tagliatelle med pesto, og bare litt av det andre. Grillede grønnsaker, fusilli otto sapori (med åtte smaksvarianter), grillede grønnsaker, reker i adjika (en spicy pesto), tagliatelle, hjemmelaget italiensk pesto og ferske aprikoser
Vi har tidligere lagd Oselias rekesuppe, men nå ville vi benytte oss av de sprø og spenstige vinterrekene til å lage en av de andre rettene i Oselias kokebok som inneholder reker, en oppskrift som har tittelen Rægeposteier eller i Skjel
Hotte reker eller scampi er et must på tapasbordet, men er også en fortreffelig forrett. 5 dl olivenolje3 fedd hvitløk i tynne skiver1 rød chili, skåret i tynne skiver¼ ts tørket chili flak1 ½ ts paprikakrydder1 dl tørr sherry (kan sløyfes)50 gr smør400-500 gr Scampi, tigerreker eller reker1 bunt persilleSitron
Eg har her laga en variant med laks og reker, men du kan selfølgelig variere med å bruke andre typer fisk/skalldyr etter det du liker best og har tilgjengelig
Hell av vannet og bland pastaen med sausen. Lag pestosaus. Bland 150 g olje, rucolasalat, hvitløk, pinjekjerner, parmesanost, salt og pepper i hurtigmikseren
Skjær bort den nedre delen av aspargesknoppene. Ta av hodet på rekene og rens dem. Ha i aspargesknoppene og aspargesen i skiver etter halvparten av koketiden