Denne uken skal det bugne over avrogn på bloggen min. Noen av dere vil nok bli mettet av prosjektet etterhvert som dagene går, men det er mitt store og inderlige mål at vi etterhvert begynner å skatte innmaten på dyr og fisk i tillegg til å koke kraft på kjøtt- og fiskebein, da jeg synes det er vår plikt å bruke hele dyret når det først skal bøte med livet for oss
Ta kjelen av varmen. Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. Beregn 3/4 dl salt og 1 ts eddik per liter vann til kokingav fisken. Legg den i kokende saltet vann og la den trekke i 30 – 40 minutter, avhengigav størrelsen. Saften av 1 stk sitron
Det er små biter av svart, tørket trompetsopp. TAGLIATELLE MED REKER OG ROGN. Tørket trompetsopp gir en delikat trøffelaroma i retten, og den forsterkes noe av noen få dråper trøffelolje
Snakk med noen du kjenner om å låne båt dersom du ikke har egen, eller snakk med en lokal “båtmann” ved nærmeste havnområde om han vil sette ut og ta opp teinene dine for en liten slant
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rognav torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetning og er røket på tradisjonelt vis, med røkekammer og treflis
Tilberedning av torsk. Der blir den ofte servert med lever og rogn -ett skikkelig herremåltid. Sil av vannet -og hold potetene varme frem til servering
Jeg brukte krabbesticks, avocado og agurk. Du kan selvfølgelig pynte med mer sesamfrø, rogn osv. Jeg leste en artikkel om tyske viner i siste utgaveav Maison Mat og Vin, hvor blant annet Riesling vinen har gjort enorme fremskitt siden 2
Den søte, litt bitre smaken en gele eller et syltetøy avrognebær og epler eller pærer gir, løfter haresteken, reinsdyrgryten eller rypefiletene til nye høyder
Jeg har fått nydelig kaviar fra Melbu kaviar , den inneholder kun rognav torsk fra Lofoten/Vesterålen, uten kunstige fargetilsetninger og er røket på tradisjonelt vis
Server gjerne med litt kaviar eller ørretrogn til. Jeg dro av skinnet på oversiden og smakstilsatte den enkelt med olivenolje, salt, pepper, sitron og friske urter
Skreien er torsk som lever i Barentshavet, men som kjem inn til norskekysten for å gyte. For meg er det ikkje så nøye med lever og rogn, men dei store, flotte skreifiletane er fantastiske å lage gode rettar med
Nå er det veldig lenge siden jeg har publisert oppskrifter her, det har rett og slett vært så travelt at jeg ikke har fått tid til å sette meg ned med bloggen
Men skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Skreien kan serveres på en rekke forskjellige måter, tradisjonelt er det skreimøljen som gjelder, dvs skrei med lever og rogn som du finner oppskrift på HER