Koking av torskerogn oppskrifter

Rogn og koking av torskerogn.

Rogn og koking av torskerogn.

Ved kokingavtorskerogn er det viktig å huske på at hinnen som omgir rogna er veldig skjør så man må håndtere den med varsomhet
Torskerogn

Torskerogn

Skinnet på rognen er veldig tynn og hvis du ikke pakker den inn ryker den under koking. Det høres kanskje rart ut, men jeg har mange gode barndomsminner knyttet til smaken av lettsaltet kokt torskerogn
Fersk torsk og stekt torskerogn

Fersk torsk og stekt torskerogn

Pakk torskerogna inn i matpapir for å hindre at den sprekker under koking. 1 torskerogn. 4 skiver av fersk torsk. 1 torskerogn
Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar. Kok opp saltlaken og avkjøl

Skrei

av til kjøletemp. Tas ut av melken og tørkes godt før bruk. Vannet helles av og potetene dampes tørre. Først tilsettes det hvite av vårløken

Rogn

Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn. Saften av 1 sitron. Saften av 1 sitron. dette er mer eksotisk enn som så

Kokt torskerogn

Pakk rognen inn i smørpapir eller aluminiumsfolie så den ikke går i stykker under kokingen. Den kan avkjøles i kraften og serveres med sitronbåter, syltede røbetskiver eller tomater

Kokt torsk med torskerogn

Bruk en vid gryte til kokingav fisk. En rist i bunnen eller et lag aluminiumsfolie gjør det lettere å få stykkene hele opp av kasserollen

Torsk med lever og rogn

1 torskerogn, ca 300 g. Torsk. Kok opp vann og salt i en vid kjele. Legg i fiskeskivene og la dem trekke til fisken løsner fra beina

Juletorsk med rogn og lever

Trekk av hinnen. 300-500 gram torskerogn. 1. Skjær fisken i skiver og legg dem i kaldt, helst rennende vann noen timer før de kokes

Rognfromasj

Smak til med presset sitron og avkjøl. Stivpisk kremfløte og bland inn torskerogn (må være renset og kokt i usaltet vann)

Skrei på fransk

Smør en ildfast form, strø salt og pepper på begge sider av fiskestykkene og legg dem i formen. Anrett på varme tallerkner en skive skrei med kraft fra ovnsbakingen sammen med stekt torskerogn, smørdampet spinat, sitronbåter og kokte poteter