Når potetene er ferdig kokt skjæres de i skiver og blandes med sausen sammen med kapers. Forrige uke fikk jeg nydelig, fersksei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
Når potetene er ferdig kokt skjæres de i skiver og blandes med sausen sammen med kapers. Forrige uke fikk jeg nydelig, fersksei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
Todd fikk for øvrig servert koktsei, uten tilbehør – men han gaflet i seg og virket fornøyd. Hadde i tillegg en sitronskive ved siden av, fersk sitron er undervurdert altså
Kokt egg med majones og gulrotstaver. Jeg har tatt utgangspunkt i at man ikke har tilgang til fersk/upasteurisert melk (det har ikke jeg ennå), men de fleste av oss har tilgang til litt upasteurisert ost og rømme fra velassorterte dagligvarebutikker
Far min og eg høyrer til den delen av befolkninga som faktisk er minst like glad i krabbe og sjøkreps, det vil seie så lenge hummaren er kokt så lenge at kjøttet er gummi-aktig på konsistens
avocado, kokt egg, stekt egg, tomat, wokmat, stekt fisk, ovnsbakt laks…. Min favoritt er fersksei, vendt i paneringsmel og stekt i stekepanne, i tomatbasert fiskegryte, i fiskesuppe eller grateng
Ha i kjøttbollane (og for all del safta som har samla seg i skåla dei låg i), og la det heile koke til grønsakene er møre, og kjøttbollane er gjennomkokte
Dra kasserollen av plata når vannet har kokt opp. Denne gangen gjør jeg det noe vanskeligere enn det jeg normalt sett gjør, så her står det selvfisket sei på menyen
700 g fiskefilet (torsk eller sei). 2 ss revet fersk ingefær. Etter at det har kokt opp lar du det stå å småkoke under lokk i 10 minutter. 700 g fiskefilet (torsk eller sei). 2 ss revet fersk ingefær. Etter at det har kokt opp lar du det stå å småkoke under lokk i 10 minutter