Jeg hadde også fiskesuppe liggende i frysen fra før, som jeg valgte å bruke, komlene kokte jeg derfor bare i ren buljongkraft og tilsatte heller noe av buljongen i suppen når komlene var ferdig
Jeg kjørte en tur bortom Hydro Husnes utfyllinga og tok noen kast før komlemiddagen skulle lages. Deretter var det hjem og lage komle, konemoren liker tradisjonell norsk mat som komle og pinnekjøtt
Og hvert år tradisjonen tro brukes kraften til å koke kompe/Komle, småkomper som vi kaller det og de skal spises lille julaften, slik har det alltid vært
Lunsj på palmehaven - oasen storsenter. 27. 04. 2016 kl. 13. 07 i. Frokost / kveldsmat / lunsj. 2 kommentarer. Det er snart tid for ferier og reiser, i den forbindelse bar det av sted for å kjøpe nye kofferter til familiens medlemmer
Ikveld var vi så heldige å være invitert til de amerikanske familiene som bor her på komplekset til å feire thanksgiving, de ordnet med sine tradisjonelle retter, kalkun, stuffing, eplepai, gresskarpai, all verdens godsaker hadde de med, mens vi nordmenn stilte med våre tradisjonelle retter og desserter, jeg hadde derfor med riskrem med jordbærsaus, samt komler, kålrotstappe og bacon
Navnet potetbrød er kanskje noe misvisende, men det er faktisk to sorter poteter i dette brødet, søtpotet naturell og potetpulver i mel til raspeballer/komler
“Er det liksom kjøtkaker og komle, det. Turnelivet er ikkje berre glitter og glam. Det er også springing langs forlatte landevegar og restaurantar som stengjer før me kjem fram
Det er utallige måter å lage raspeballer på, de fleste har sin egen vri og er du en husmor av den gamle garde, lager du nok raspeballer og annen tradisjonsmat uten noe oppskrift