Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Det er veldig enkelt å lage heimelaga raspeballer, men alt i alt med tilbehøret krever det litt tid og tålmodighet -
Det er også utallige slag av tilbehør til raspeballer, noen bruker sirup, andre bruker sukker eller bacon, grønnsakene kan være i biter eller som mos, osv
Klubb & Komle. Dott og tilbehør. Ellers i vårt langstrakte land forandrer vår kjære potetball seg til klubb eller komle og serveres på de merkeligste måter, endog til med både tyttebær og brunostduppe til har jeg hørt rykter om
Når du nærmar deg Stavanger skiftar ballen namn til komle, og du kan til og med få komlesteik. Tilbehøret og serveringsmåten varierer, men vi elskar alle mest den ballen vi vaks opp med, som vi lengta etter då vi sprang oppetter trappa med sekken på ryggen, når vi kjende lukta av ball
Tilbehøret til potetball, komle, klubb, kompe, raspeball eller potetklubb varierar langs heile kysten, frå distrikt til distrikt og sågar frå grend til grend og nabohus til nabohus