Kongekrabbe oppskrift koking oppskrifter

Kongekrabbe på blomkålmos

Kongekrabbe på blomkålmos

 Kongekrabbe er nydelig mat.  Kongekrabbe på blomkålmos. 500 g ferdigkokte kongekrabbeklør. Kosemat til 2 personer eller forrett til 6
Gratinert hummer – Havets Kardinal

Gratinert hummer – Havets Kardinal

Denne nydelige vinen serverer jeg også til kongekrabbe, scampi og sushi. Ukene raser av sted og ny helg står for dør
Kongen av krabbe

Kongen av krabbe

Stekt kongekrabbe med bulgur, risotto-style og sjøalgesalatNå er det ganske lett å få tak i rå kongekrabbe
Eventyrlig god blomkålsuppe

Eventyrlig god blomkålsuppe

Stek kongekrabbestykkene i en blanding av smør og olje over middels høy varme i 5-6 minutter. 400 g renset kongekrabbe, helst rå
#Sushifredag!

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. ) Du finne masse gode oppskrifter og inspirasjon på Godfisk

#Sushifredag!

Vi brukte salmalaks, tunfisk og kongekrabbe som hovedråvarer. ) Du finne masse gode oppskrifter og inspirasjon på Godfisk

Økologisk nyttår for to!

Som forrett prøver vi norsk kongekrabbe. Gjennom årene er oppskriften forandret mange ganger, og den finnes i utallige varianter
Helge luksus!

Helge luksus!

Rens kongekrabben og sjøkrepsen ( de må være ferdig kokte og ikke rå). Sjøkreps og kongekrabbe salat2 stk sjøkreps1-2 stk kongekrabbe ben1 stk vårløkChilli majonesSitronReddikerSalt og pepper Chilli Majones
Brosme og breiflabb i en fei!

Brosme og breiflabb i en fei!

Litt som kongekrabben. Lophius piscatorius er det latinsk navnet på breiflabb eller marulk, og Brosme brosme er det latinske navnet på brosme
En liten nyttårs meny.

En liten nyttårs meny.

En forrett som kan brukes som hovedrett også, er Salade Niçoise med kongekrabbe. Denne oppskriften fant jeg på Tine for noen år siden og den er faktisk helt konge
Krabbe med spicy saus

Krabbe med spicy saus

Jeg bruker kongekrabbe sammen med krabbeklør i den retten. Jeg har spist peppercrab i Asia og også laget det selv, oppskrift finner du HER
Kongekrabbe i 3 varianter

Kongekrabbe i 3 varianter

I tillegg så hadde de flott rå kongekrabbe frossent og jeg kjøpte 2 ben som ble ca 1 kg. Jeg hadde en ide om å lage en tallerken med 3 varianter med kongekrabbe

Kongekrabbe

4 stk rå kongekrabbeklør. Legg først et tykt lag med grovsalt i pannen ( ca 1 cm). Legg i hel pepper, 1 sitron delt i fire, hvitløk, korianderfrø og hele
Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

Kongekrabbe med ravioli og mirepoix

La rå kongekrabbeklør trekke i en aromatisk buljong i 30 minutter. Klipp opp klørene og ta ut innmaten så hel som mulig

Forrett av kongekrabber.

Hei. Nå er det lenge siden jeg har blogget her inne, det er rett og slett to årsaker til det. Den ene er at det er utrolig kjedelig å blogge, og se at det er mange innom bloggen men ingen som tar seg tid til å legge igjen noen ord, og den andre er at jeg rett og slett ikke har hatt noen inspirasjon til å blogge