Krydre med salt, litt pepper og kummin. 1 ts kummin. 1 ts kummin. I går lagde jeg lamachun, så jeg hadde mye kjøttdeig til overs, så da fortsetter jeg i det tyrkiske sporet og lager köfte som er tyrkiske kjøttboller
(2 porsjoner)♦ 4 dl = ca 200 gram grønne erter♦ 100 gram fersk spinat♦ 1 løk♦ 3 fedd hvitløk♦ 1/3 middels stor purre♦ En dæsj kokosolje♦ 3 dl kokosmelk (jeg brukte økologisk fullfett som gir mest næring og best smak)♦ 2 dl vann♦ 1/2 ts salt, 1/2 ts nymalt sort pepper, 1/4 ts cumin = spisskummen på norsk, må ikke forveksles med kummin
2 ts kummin. Dette er virkelig en kjempegod curry, og den er super å servere både til hverdag og fest. Hvis du ønsker andre grønnsaker enn poteter oppi, er det bare å bytte de ut, – currybasen kan fint fungere som utgangspunkt for flere retter
1/2 ts kummin. 1/2 ts kummin. Dette en av de beste tapas rettene jeg har spist av kylling. Enig i at dette kan være litt råflott mandagsmat, men hvem bryr seg om det
½ ts spisskummin (knust grovt). ½ ts spisskummin (knust grovt). Når spensten i kålen er blitt borte, dette tar 5-10 min, har du i knust allehånde, hele laurbærblad, hel kanelstang, grovknust kummin, hele stjerneanis, epleedikken og eplejuicen
Så tar jeg jerngryta mi og freser løk, hvitløk, gulrot, sellerirot/persillerot/selleristenger +++ og krydrer med kummin, paprikapulver, koriander, gurkemeie og andre godsaker som måtte falle meg inn der og da