Spelt, kveite, bokhvete, kokos, bakeprotein. Helga er like rundt hjørnet, så derfor vil eg dele oppskrift på nokre supre havrerundstykker som kan passe til helgefrukosten
Ingen kveite. I så fall ville jeg kanskje servert en liten forrett først, suppe for eksempel. Du trenger selvfølgelig ikke å bruke havabbor til denne retten – det eller meste av hvit fisk burde fungere bra, for eksempel en flat fisk eller til og med torsk eller kveite
Sitron marinert kveite med (over)høvlede grønnsaker og vårløksmajones. Bortsett fra meg da, som med den største glede dedikerte min lørdag til å fore løperne med energi kick suppe og en spennende tre retters på kvelden
breiflabb eller kveite. Hell i vann og salt, la suppen få et oppkok og la den fortsette å småkoke. Ha fisk, hummer og blåskjell i suppen på slutten av koketiden
Bruk fet fisk (laks, makrell, ørret, kveite) i stedet for mager fisk (torsk, sei). Har du en gammel mor eller bestefar som trenger litt ekstra næring, så test ut oppskriften jeg har laget
Verdens mest berømte fiskesuppe er trolig la bouillabaisse fra Sør-Frankrike. Dette er strengt tatt ikke en bouillabaisse, men en av mine absolutte favoritter når det kommer til fiskesuppe
Sausen var noe midt mellom saus og suppe. Forretten med Salma gjorde jeg et par endringer på, men fiskeretten med kveite prøvde jeg å følge nøyaktig det vi fikk servert på restauranten (utenom at jeg ikke hadde kveite, men brukte torsk i stedet)
Vi hadde lyst til å lage suppe og kjøpte et gresskar på 3 kg (som viste seg å være alt for mye). 1 kg gresskarkjøtt5 dl kyllingkraft3 dl melk2 purreolivenoljesaltpepperfennikelfrørevet muskatnøtt10 blader basilikumTil suppen så delte vi gresskaret i båter og ovnsbakte det med salt,pepper og knust fennikelfrø i ovn på 150 grader til de er møre (ca 45 minutter). I tillegg så brukte jeg litt rester av fruktkjøttet til å lage 4 store ravioli som jeg la i bunnen suppeskålene og øste varm suppe over
Kveite. Vi er glad i at suppen er litt hot, men med barn i huset er ikke dette så pop så jeg pleier å lage hele suppen, helle av litt til barna og så tilsette 1 chilli, 4 ss sweet chilli sauce og 3 ss ketchup+ 1 ss salt soya sauce, d setter en liten ekstra piff i suppen
Verdens mest berømte fiskesuppe er trolig la bouillabaisse fra Sør-Frankrike. Og for en suppe. Dette er strengt tatt ikke en bouillabaisse, men er en av mine to favoritter når det kommer til fiskesuppe