Tilsett kyllingbitene, kraft, soyasaus, kokosmelk, erter, red currypaste og ingefær. Skjær kyllingfileene i strimler og brun den i oljen og ta dem til side
Rør sammen currypaste, olje, saften av en halv lime og litt salt. Fordel marinaden utover kyllingen og la den gjerne ligge en liten halvtime-time før du går i gang med resten
Slik gjør du I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter currypaste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter Kutt kyllingen i biter og ha dem i en panne med olje på middels varme
Reduser varmen litt og rør kyllingbitene og limebladene inntil de er dekket av karri pasten. Men på søndag lagde jeg en skikkelig velsmakende Thai okyllingcurry med sukkererter, kaffir lime blader, lime og koriander
Som base trenger man jo bare green currypaste og kokosmelk, så er det selvfølgelig også mulig å lage mer avanserte varianter med fiskesaus, limeblader, koriander og så videre
De viktigste ingrediensene du må ha er kokosmelk og Red CurryPaste, som du nå får på alle butikker. Men vet du hvor utrolig enkel Thai “Red Curry” kylling er å lage
Hvis du er av den hotte typen kan du gasse på med currypaste til svettedråpene pipler i panna og du nærmest får horn og hale, eller du kan modere deg og nyte en rund og smakfull curryrett med kokosmelkens litt søte ettersmak
Rør kryddermiksen inn til det ligner på en paste. Kyllingbitene serveres i en deilig indisk saus aller helst sammen med nanbrød, raita, ris og en iskald mango lassi
YELLOW CURRY er meget aromatisk, farget av ristede krydder og gurkemeie. 1 ss yellow currypaste. 1 stk kyllingbuljongfond, eller kyllingbuljongterning. Tilsett currypaste, la det surre 2 minutter. 1 ss yellow currypaste. 1 stk kyllingbuljongfond, eller kyllingbuljongterning