Den er genialtil å tilberedekyllingi. Leirgryte er egentlig et genialt påfunn. I dag er det søndag og jeg fant ut at det er lenge siden jeg har brukt leirgryta vår
Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeIbutikkenfinner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Del hvitløksfeddenei toBland tomatpuré og karri med kyllingkraftenBland alle ingrediensene sammen med kyllingen og ha de over i en gryte eller ildfast form med lokk eller en leirgryte
I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciuttodi Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter
Enten kjøtt, fisk, eller kylling med tilbehør. Det er fantastisk å komme hjem tilferdigmiddag Jeg har funnet noen av oppskriftene her, det er også fra de jeg får levert det kjøttet jeg spiser
Jeg harr ved flere anledninger brukt leirgryter, men det funker fint med helt vanlige også. Denne oppskriften har jeg lagd for jerngryter ute, men den kan lett lages hjemme
En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær ibiter1 squash - skjær ibiter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3hvitløksfedd1/2sitron - iskiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryteni kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling. 41 liten håndfull. 1 liten håndfull. 1 ts koriander. 1 ts spisskummin. 3 hvitløksfedd. 1/2 sitron - iskiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
Du trenger absolutt ikke holde deg til denne oppskriften, hvis du vil kan du krydre dyret annerledes, men jeg vil uansett anbefale deg å pensle den med litt olje