En dæsj olivenolje og en dæsj frisk sitron over kyllingen. For i dag har jeg nemlig, for første gang i mitt liv, laget helstekt kylling i min leirgryte
I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciutto di Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter
En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryten i kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling. 1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
Legg et par skiver sitron oppå hver av kyllingbitene på toppen sammen med timiankvistene. sitron. Først litt av cherrytomatene og grønnsakene, så kylling, deretter cherrytomater (laken det ligger i skal med), grønnsaker og chorizo osv
Legg først ringer av sitron nederst i gryta, deretter fyller du på med resten av grønnsakene. Her kommer en nydelig kyllingmiddag som er bakt i denne herlige leirgryta
Retten kan lages i en leirgryte eller i et ildfast fat. ½ sitron i båter. Kylling. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. 1 stor fersk kylling /gourmet kylling 1 ½ kg ( beregn ca 350 g kylling pr person). 2-3 ss vineddik eller sitronsaft. 2 ss mynte eller sitronmelisse