Kylling leirgryte sitron oppskrifter

Helstekt kylling i leirgryte

Helstekt kylling i leirgryte

En dæsj olivenolje og en dæsj frisk sitron over kyllingen. For i dag har jeg nemlig, for første gang i mitt liv, laget helstekt kylling i min leirgryte
Parmakylling

Parmakylling

I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciutto di Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter
Kylling i leirgryte

Kylling i leirgryte

En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryten i kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling. 1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
Kylling med chorizo og rotgrønnsaker i leirgryte

Kylling med chorizo og rotgrønnsaker i leirgryte

Legg et par skiver sitron oppå hver av kyllingbitene på toppen sammen med timiankvistene. sitron. Først litt av cherrytomatene og grønnsakene, så kylling, deretter cherrytomater (laken det ligger i skal med), grønnsaker og chorizo osv

Kylling i leirgryte

Ha i rødvinLegg kyllingen oppå grønnsakene, skvis over litt sitron, risle over litt god olje, og sett lokket på leirgryta
Kylling med 40 hvitløksfedd

Kylling med 40 hvitløksfedd

Denne metoden lages i ovnen  med langpanne, jerngryte eller leirgryte. Fyll halvparten av urtene inni kyllingen, sammen med et par sitronbåter
Kyllinglår med grønnsaker i leirgryte

Kyllinglår med grønnsaker i leirgryte

Legg først ringer av sitron nederst i gryta, deretter fyller du på med resten av grønnsakene. Her kommer en nydelig kyllingmiddag som er bakt i denne herlige leirgryta

Helstekt fylt kylling

Retten kan lages i en leirgryte eller i et ildfast fat. ½ sitron i båter. Kylling. La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. 1 stor fersk kylling /gourmet kylling 1 ½ kg ( beregn ca 350 g kylling pr person). 2-3 ss vineddik eller sitronsaft. 2 ss mynte eller sitronmelisse

Kylling i leirgryte

Legg kyllingene med brystet opp i et leirfat med lokk. Gni kyllingene inn med saft av 1/2 sitron. 1/2 sitron

Potetkylling i leirgryte

Drypp med litt presset sitron. Grovdel kyllingen. Legg kyllingdelene med skinnsiden opp. 1 stor kylling. 1. Bløtlegg leirgryta i ca 15 minutter