Bali er en øy og provins i Indonesia, går ut i fra at det er denne eksotiske øya som retten har fått navnet sitt i fra, men vet ikke dette sikkert altså, noen som har en bedre forklaring til navnet
Tilsett kruspersille, finraspet eple, vann og hermetisk tomat og buljong. Etter jeg snappet middagen om en spicy kyllinggryte fikk jeg mange spørsmål om oppskrift på denne, og det skal dere selvfølgelig få
Når det koker i gryta tilsetter du kyllingen, blander det godt og lar det koke opp igjen. Dette er en overraskende enkel kyllinggryte som metter mange mager i en fei
Har nan-brød i ovnen nå da, tenkte å lage meg noe indisk til middag i dag. Mange som er gladi å spise lam i påsken, jeg synes det kan være litt tungfordøyelig og kan bli litt uvel av det så jeg styrer unna
Heisann, da er jeg tilbake fra ei koselig uke i Kristiansund. Fikk møtt mange venner og familie, gått litt turer og vært litt ute på livet, på kafeer og ute å spiste
Ha krydderne (koriander, spisskummen, muskatnøtt, gurkemeie og nellik) i en blender sammen med med chiliene, hvitløk, cashewnøttene, sjarlottløken, sitrusskallet og ingefæren og blend til en jevn masse
Så flytter du kyllingen over i en bolle – og bruker to gafler til å rive kjøttbitene opp, sånn at det blir mange tynne strimler av kyllingkjøtt, sånn «pulled chicken»
Jeg valgte å gå litt bort ifra de tradisjonelle urtene som basilikum og timian til fordel for rosmarin og oregano(ok, den siste er vel kanskje ikke så utradisjonell), og det ga faktisk en fantastisk god smak på gryten