Rens hvitløk, og trykk hvert fedd lett med flatsiden av kniven. Kje med grønnsaker og timian 2 kjelår2kjeboger1 hviteløk3 gulrøtter1 purre10 sjalottløk1 liten sellerirot20 små mandelpoteter1/2 potte timianSaltPepper1 dl olivenoljeDe lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Kjøttet skal være så mørt at en nesten kan plukke det av benet med fingreneTa av lokket, vend forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet og grønnsakene har fått en fin gyllen farge
Kvar sommar er det fast ritual å grille kjelår – heile, eller utbeina. Er du på jakt etter den milde, men likevel sereigne smaken av får som ikkje ein gong eit utebeitande lam kan matche, er kjeet verkeleg valet
Server sausen til kjelår i skiver , poteter og grønnsaker. Ben ut låret. Tørk lett av leveren med litt kjøkkenpapir og vend lever i hvetemel blandet med salt og pepper
ikke lår etc). Det er det jeg savner aller mest ved å bo så langt unna. Roger hadde kjøpt noen kilo oppdelt kjekjøtt på Centra, og vi tok utgangspunkt i denne oppskriften da vi laget kjegryten
Låravgeitekje. Geitekjelår med løk, sellerirot og gulrot, servert med kokte poteter er deilig. feks ryggen, kammen, karré, sadel (kall det hva du vil), fileter eller låret