Lage brødrasp oppskrifter

ostefylte kjøttboller med kaffe/chilisaus

ostefylte kjøttboller med kaffe/chilisaus

Kjøttbollene lages ekstra store, og fylles med ost-de blir saftige og gode. Ha kjøttdeig/karbonadedeig i en stor bolle sammen med sennepen og krydder/urter, brødrasp, egg og salt og pepper, samt den avkjølte løken
Årets lam 4. Lammecarré.

Årets lam 4. Lammecarré.

Varm opp litt hjemmelaget pesto, og fyll i soppen. Bland sammen brødrasp, finhakket persille, sjalottløk og gressløk
Tapas på menyen i venninneklubben

Tapas på menyen i venninneklubben

I går var det min tur til å ha vennineklubben på besøk, og denne gangen fant jeg ut at jeg ville servere hjemmelagede tapas til klubben
En tre-retters meny

En tre-retters meny

Til forrett valgte jeg asparges med pinjekjerner og parmesan, og til dessert tilslørte bondepiker tillaget med aprikoskompott
Ukemeny med handleliste

Ukemeny med handleliste

De ga meg ideen om å lage ukemeny med handleliste så da får vi se hvordan dette går. Brødrasp (tåler du ikke hvetemel/gluten så kjøp glutenfri)
Deilig fiskegrateng med laks og fullkornspasta

Deilig fiskegrateng med laks og fullkornspasta

bechamel saus, brødrasp, brødsmuler, deilig fiskegrateng med laks og fullkornspasta, fiskegrateng, fiskegrateng med laks og fullkornspasta, fiskegrateng med laks og gulrot, fullkorn, fullkornspasta, hjemmelaget fiskegrateng, hvit ostesaus, jarlsbergost, muskatnøtt, pasta, revet gulrot, revet jarlsberg, revet ost
Torsketunger – en favoritt

Torsketunger – en favoritt

Jeg har laget torsketunger på flere forskjellige måter opp igjennom årene, blant annet med søtpotetmos som du ser på bildet over
Hvalburger

Hvalburger

Hamburgere smaker etter min mening best grillet og laget med de beste råvarene hjemme på kjøkkenbenken
Fiskegrateng av torsk

Fiskegrateng av torsk

Dette er en svært enkel fiskegrateng, som er lett å lage og er sunn og god. Strø så brødrasp over, Jeg brukte rett og slett kjøpte brødkrutonger med hvitløk, som jeg kjørte i blenderen så det ble brødrasp av det
FISKEGRATENG MED KOKT LAKS

FISKEGRATENG MED KOKT LAKS

Hvis du har rester av kokt fisk, det være seg hvit eller rød fisk, bør du lage fiskegrateng. Hell blandingen i smurt ildfast form og dryss rikelig med brødrasp over
Grønnsakslasagne

Grønnsakslasagne

hvis du vil lage denne med kjøtt så stek kjøttdeig og ha det i sammen med tomatsausen. 2 bokser tomater10 fedd hvitløk1/2 dl olivenolje1 aubergine1 squash6-8 sopp (Champignon eller steinsopp)2 løk1 ts sukker1 ts oreganokrydderSalt og pepper1 basilikum2 dl brødrasp150 gr revet parmesan2 ferske mozzarella. Hakk hvitløken grovt og surr den i olivenolje i en kjele i et par minutter - tilsett tomatene og la det småkoke i ytterligere noen minutterSkjær aubergine og squash i skiver på langs - ca 1 cm tykkeStek skivene raskt på høy varme i en panne med litt olje til de får en lett stekeskorpe - legg til sideSkjær soppen i skiver og stek også disse i en varm panne med olje - salt og pepperSkjær løken i tynne skiverKjør tomatene med en stavmikser til en jevn saus - smak til med oreganokrydder, salt, pepper og litt sukkerI en ildfast form - Legg lagvis tomatsaus, kokte pastaplater, grønnsaker, parmesan og basilikumAvslutt med skiver av mozzarella, brødrasp, parmesan og pepperStek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter
Köfte med pistasjnøtter og tahinisaus

Köfte med pistasjnøtter og tahinisaus

I kofta b’siniyah dropper man det mest arbeidssomme og lager rett og slett bare krydrede kjøttboller som ovnsbakes på et hav av tahinisaus
Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

Sånn kan vi jo ikke ha det, så da var eneste løsning å finne en måte å lage dem selv. ½ dl brødrasp. Rør brødraspen inn i fløten, og la blandingen hvile (svelle) mens du
Blomkålgrateng (med noen spredte brokkoli)

Blomkålgrateng (med noen spredte brokkoli)

Lett å lage, kjapp å lage, og sikkert relativt sunn også. Jeg har pimpa den opp med litt bacon og min egen brødrasp også, men retten er definitivt inspirert av den hyggelige engelske kokken
Gresk Ziti

Gresk Ziti

Oppskriften er skrevet stegvis, slik at du gjør én og én ting – men det er ingenting som hindrer deg i å begynne koke pasta, steke løk og lage ostesaus samtidig hvis du vil spare tid og takler multitaskingen