La det stå til det begynner å koke, det skal bli en karamellsaus. Lokket må være linjer som krysse hverandre, slik som på filmen, ellers vil ikke karamellsausen renne ned på eplene
Et glass med hjemmelaget salt karamellsaus er også fin å gi bort i gave. Her har du en oppskrift på veldig god salt karamellsaus som egner seg til alt fra fyll i kaker, makroner, konfekt og til å helle over iskrem
Denne salte karamellsausen lagde jeg til Eple(kake)pavlovaen, og denne kombinasjonen ble veldig god. Jeg tenker meg at denne karamellsausen passer helt perfekt til andre eplekaker med krem eller is til, eller rett og slett bare til iskrem
Denne nydelige pavlovaen var festens «voksenkake» og var en deilig blanding av sprø marengs, myk krem, søte bananer, syrlig og frisk pasjonsfrukt, mild kokos og en syndig god karamellsaus
Rør godt og la det hele stå og kjøle seg ned til den er lunken og serveringsklarKremet karamellsaus1,5 dl yoghurt naturell eller kokoskrem1 ss yaconsirup8 dråper stevia med hasselnøttsmak eller annen stevia eller søtning
Start med å lagekaramellsausen ved å ha alle ingrediensene i en liten kjele. Oppskriften på daddelkake med hjemmelaget sirup fra sist nummer av Maison Mat & Vin kom derfor som bestilt
Karamellsausen er veldig rask og enkel å lage med få ingredienser. Kakaosmør og kakaomasse er basis for å lage heimelaga sjokolade, kakaonibs er nydelig som snacks eller strø over smoothie, grøt, kaker og lignande
Før jeg hadde ismaskin har jeg laget is direkte i fryseren, det går også helt fint, man må bare røre litt hver halvtime i innfrysningsfasen, men jeg må få si at isen blir så mye bedre med en skikkelig maskin – det anbefales virkelig
Oppskriften har jeg laget selv. Sunnere boller med pekannøtter og karamellsaus. Lag karamellsaus, oppskrift HERKjevle ut til et rektangel, smør på karamellsaus, strø over hakket pekannøtter