Jeg har laget kalkun med smak tidligere, men nå her jeg prøvd med en annen sammensetning. Som tilbehør serverte jeg kokte poteter, sprøstekt brokkoli og sjampinjong med brun saus
En garantert svor og saftig ribbe, og en rødkål det vil snakkes om i lang tid, og best av alt tilfredstillelsen av å lage et «outstanding» måltid på selve julaften
Hvis du ikke skal lage egen saustil ribba kan du sile vekk sjyen å jevne den ut med litt mel(evt sil ut bare litt av sjyen, kanskje en liter), tilsett så litt Soyasaus og Worcestershire sauce som smaksforsterker, bland gått og bruk dette som saustil ribba
Oppå ribba smurte jeg den inn i en selvkomponert saus som jeg hadde litt av hvert oppi. Lot det så få putre videre til blomkålen og brokkolien ble myke
Tenk at julens aller beste pålegg- sylte, er så enkelt å lage. Når ribben er mør, heller jeg av vannet (som kan brukes tilsaus, gryteretter etc fordi dette er en god svinekraft)
har jeg ikke orket å lage min egen leverpostei på en stund, og da jeg helt tilfeldig sjekket ingredienslisten på leverposteiboksen her om dagen, oppdaget jeg at ingrediens nummer to og tre var soyaprodukter
Nå som jeg er i gang med testing av ribbe, tenkte jeg å lageribberull. Et tips for det er å lage store snitt på undersiden slik at marinaden trekker inn, på oversiden er det enklere fordi man ruter opp svoren
Første gangen jeg laget denne kompotten var det som tilbehørtil andebryst. Men siden løk og epler er veldig sunt, veldig smakfullt, løk er billig og det er så lett å lage noe godt av løk